Hoe zuining bent u met drinkwater

De vraag naar drinkwater neemt sinds enige jaren toe. Als de trend doorzet gaan we in 2050 in het extreme geval zelfs 30% meer drinkwater gebruiken in ons land. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om voldoende drinkwater te kunnen blijven winnen.

Drie tips om water te besparen

Het meeste water wordt verbruikt door het douchen, de toilet doorspoelen en het sproeien van de tuin. Daar valt de meeste waterbesparingswinst te behalen. 

  • Tijdens een gemiddelde douchebeurt gebruikt men meer dan de helft van het dagelijkse water, ongeveer 70 liter. Door een minuut korter te douchen bespaar je per persoon 42,5 liter per week;
  • Slechts een derde van de Nederlanders met een tuin zegt een regenton te gebruiken. En dat terwijl een kwartier de tuin sproeien 100 liter water kost. Door een regenton neer te zetten en deze het hele jaar door te gebruiken, bespaar je kostbaar drinkwater;
  • Gebruik de spoelonderbreker van het toilet. Per keer gebruiken we 8 liter water om het toilet door te spoelen. Door de juiste spoelknop te gebruiken valt er tot 50% water te besparen.

Kijk voor meer tips op www.vitens.nl/waterbesparen.