Molens in Heerde belangrijk stuk erfgoed

Wethouder Yasemin Cegerek heeft op 22 mei de molens die in de gemeente Heerde staan bezocht. Het gaat daarbij om zowel wind- als watermolens.

“Molens vormen een belangrijk deel van onze cultuurhistorie. Heerde kent meerdere molens, waarvan de meerderheid een rijksmonument is. Als gemeente mogen we er trots op zijn dat we dit binnen onze grenzen hebben staan.”

Als wethouder van kunst, cultuur en monumenten is Yasemin Cegerek zeer geïnteresseerd in de rijke cultuurhistorie van onze gemeenten. In december bezocht ze in dat kader ook al diverse kerken. Maar niet alleen de cultuurhistorie is interessant. Ze wilde zich ook laten informeren over het huidige gebruik van de molens, die soms een waardevolle aanvulling zijn op onze samenleving.

Cittaslow

Het behoud van de eigenheid van een gemeente is één van de pijlers binnen Cittaslow. Cultuurhistorische gebouwen vormen hierbinnen een belangrijk onderdeel. Mede omdat de gemeente het behoud van cultuurhistorie hoog in het vaandel heeft, en omdat we veel cultuurhistorische gebouwen kennen, is de gemeente lid van de wereldwijde gemeenschap van Cittaslowgemeenten.

Bekijk ook