Start groot onderhoud Zwolseweg

Maandag 15 juni start het groot onderhoud van de Zwolseweg in Heerde. Op het gedeelte tussen de bebouwde komgrens van Heerde en de Bankenburgerweg/Veldweg krijgen de rijbaan en het fietspad aan de oostzijde nieuw asfalt.

Werkzaamheden

Het groot onderhoud bestaat uit het frezen van het oude asfalt en het opnieuw aanbrengen van asfalt op de rijbaan. Op de kruising met de Beatrixweg/Koerbergseweg wordt de voorsorteerstrook voor linksaf verwijderd. Op deze kruising en de kruising met de Bankenburgerweg/Veldweg worden maatregelen getroffen om de snelheid van het verkeer te beperken. 

Op dit deel van de Zwolseweg wordt een nieuwe maximumsnelheid van 60 km/h ingesteld. De nieuwe wegmarkering en bebording ondersteunen de maximumsnelheid. Het fietspad aan de oostzijde van de Zwolseweg wordt geheel vernieuwd en voorzien van rood asfalt. 

Afsluiting en omleiding

Van maandag 15 juni tot zaterdagochtend 27 juni 06.00 uur wordt dit deel van Zwolseweg afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer van en naar Wapenveld wordt in Heerde opgevangen en omgeleid via de Kamperweg/Hessenweg/Leemculeweg. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het voormalige spoorbaantracé.