KOM Kinderopvang nieuwste Cittaslow-supporter

KOM Kinderopvang is de nieuwste supporter van Cittaslow in de gemeente Heerde. Door supporter te worden laat KOM zien dat ze in hun bedrijfsvoering bewust rekening houden met Cittaslow-waarden als leefomgeving, gastvrijheid, milieu en behoud van de eigen identiteit. Zo onderscheidt KOM zich door te ‘groeien naar groen’, waarbij groen staat voor: gezond, bewegen, beleven en natuur. Duurzaamheid is belangrijk voor KOM, wat bijvoorbeeld naar voren komt in de keuze van speelgoed en omgaan met voeding en afval. Bij de nieuwbouw in Wapenveld is duurzaam gebouwd en zijn duurzame maatregelen genomen.

Burgemeester Jan Willem Wiggers overhandigde het schildje en certificaat, die bij het supporterschap horen, aan Anja Elshof, directeur van KOM Kinderopvang. Het schildje krijgt een plaats in de nieuwe locatie van KOM aan de Fazantenstraat in Wapenveld.

Cittaslow is het internationale keurmerk van ‘gemeenten waar het leven goed is’. Heerde is sinds 2012 onderdeel van dit netwerk van ruim 250 gemeenten in 30 landen. Kernwaarden zijn onder meer kwaliteit van leefomgeving, behoud van cultuurhistorie en gastvrijheid. Meer informatie over Cittaslow vindt u op www.heerde.nl/cittaslow. Daar leest u ook meer over het supporterschap.