Kijkt u mee naar de toekomst van de gemeente Heerde?

Alles in de gemeente Heerde houden zoals het is, kan niet. Daarvoor gebeurt er veel te veel om ons heen. Klimaatverandering, woningtekorten, vergrijzing en nog veel meer. Dus werken we aan onze leefomgeving. Maar wat willen we dan in de toekomst voor de gemeente Heerde? En wat moeten we doen?

Ideeën opgeschreven

Als gemeente, inwoners en partnerorganisaties hebben we daar de afgelopen tijd over nagedacht. We hebben opgeschreven wat we denken dat ons de komende twintig jaar te doen staat. Dan hebben we het over wonen, werken, recreëren. En over verkeer, natuur en landschap, landbouw en nog veel meer. Het beeld dat zo aan het ontstaan is, verwerken we tot een omgevingsvisie.

Graag uw aanvullingen

Alleen nu is de vraag: hebben we alles in beeld? Of zijn er nog zaken die we over het hoofd gezien hebben? Daarbij kunt u ons helpen. Ga naar www.samenwerkenaanheerde.nl en vul aan.

Op deze website vindt u de negen uitdagingen die we voor ons zien in de toekomst van de gemeente Heerde. Dit noemen we onze opgaven. Deze opgaven laten zien waar we de komende twintig jaar samen aan willen werken en hoe we dat zouden kunnen doen. Heeft u voor al die negen opgaven nog ideeën? Laat maar horen! Of vindt u er eentje het belangrijkst en heeft u nog een goede aanvulling? Voeg maar toe. Zo brengen we de omgevingsvisie samen een stapje verder.

Digitaal samenwerken

De website www.samenwerkenaanheerde.nl is een plek die de gemeente Heerde sinds kort gebruikt om samen met u te werken aan onze omgeving. Want samen zorgen we dat de gemeente Heerde een mooie plek is en blijft. Om te wonen, te leven en te verblijven, voor inwoners én bezoekers. Met het platform www.samenwerkenaanheerde.nl halen we ideeën op, zetten we enquêtes uit en vragen meningen via polls. We gebruiken het om onderwerpen te bespreken, discussies te voeren, of om met behulp van een kaart geschikte locaties te bepalen voor nieuwe projecten. Dus wilt u nu en in de toekomst, meewerken aan de ontwikkeling van de gemeente Heerde? Meldt u aan op www.samenwerkenaanheerde.nl.