Juni 2022

 • Samen criminaliteit aanpakken in de Week tegen Ondermijning

  28 juni 2022

  Ondermijnende criminaliteit is overal, dus ook in Noord- en Oost-Gelderland. Afgelopen week is door veel partijen een week lang extra aandacht besteed aan ondermijnende criminaliteit. Het doel van deze week was om mensen er bewust van te maken dat het ook in deze gemeenten speelt, te laten zien wat de risico’s zijn en wat je eraan kunt doen.

 • Dag van de Dienstverlening

  23 juni 2022

  De gemeente Heerde vindt een goede dienstverlening belangrijk. Donderdag 23 juni, tijdens de door de VN uitgeroepen ‘Dag van Publieke Dienstverlening’ stonden we daar extra bij stil. 

 • Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli 2022

  14 juni 2022

  Denkt u dat u ’s nachts wakker wordt van de rook die vrijkomt bij een brand? Dat is begrijpelijk, want overdag kunt u rook ruiken. Maar ‘s nachts niet! In uw slaap ruikt u namelijk minder goed. Hierdoor wordt u niet wakker van rook. Waar u wél wakker van wordt, is het geluid van een rookmelder. Een rookmelder slaat alarm als er brand is, zodat u tijdig en veilig kunt vluchten.

 • De warmtepomp, hoe werkt dat?

  09 juni 2022

  De overheid heeft beleid ingezet om de burgers aan te sporen ‘van het gas af te gaan’ en een warmtepomp aan te schaffen. Het is te begrijpen dat dit allerlei vragen oproept: hoe werkt een warmtepomp en wat is een hybride warmtepomp? En in welke mate moet de woning worden verduurzaamd voordat het zinvol is om over te gaan op een warmtepomp?

 • Nationale Veteranendag

  09 juni 2022

  Op 25 juni is het de Nationale Veteranendag, dan zijn er activiteiten in Den Haag. In de gemeente Heerde houden we op 23 september een Veteranendag voor onze lokale veteranen. In september krijgen ze hiervoor een uitnodiging.

 • Boerderijwinkels op superdieboer.nl

  02 juni 2022

  Op de nieuwe website www.superdieboer.nl staan boerderijwinkels in onze regio. Zo kunt u makkelijk lokale adressen vinden voor het kopen van onder meer groente, fruit, vlees en brood. De website maakt onderdeel uit van de campagne ‘Super die Boer’.

 • Inloopavonden Natuurherstel op de Veluwe

  02 juni 2022

  De Veluwe is een bijzonder én kwetsbaar natuurgebied waarop we trots en zuinig zijn. De eeuwenoude loofbossen, uitgestrekte heide en stuifzanden, vennen en beken, met ieder zijn eigen zeldzame soorten.

 • Onderzoek klanttevredenheid

  16 juni 2022

  Sinds deze week meet de gemeente Heerde hoe tevreden u bent met onze telefonische dienstverlening. Om onze dienstverlening te kunnen verbeteren, willen we weten hoe u hierover denkt en waar knelpunten zitten. We verwachten dat de meting nieuwe inzichten geeft, en knelpunten laat zien die binnen onze organisatie spelen. We gaan die kennis dan gebruiken om te verbeteren.