Boerderijwinkels op superdieboer.nl

Op de nieuwe website www.superdieboer.nl staan boerderijwinkels in onze regio. Zo kunt u makkelijk lokale adressen vinden voor het kopen van onder meer groente, fruit, vlees en brood. De website maakt onderdeel uit van de campagne ‘Super die Boer’.

www.superdieboer.nl

Steeds meer mensen zien de voordelen van lokaal voedsel. Maar het is niet altijd eenvoudig om lokaal te winkelen. Wat haal je waar? Wat zijn de openingstijden en hoe werkt het precies? Dit staat nu overzichtelijk op superdieboer.nl. Naast boeren doen ook anderen mee, zoals bakkers, supermarkten die lokale producten verkopen, slagers en restaurants die met lokale producten werken.

Cittaslow

De gemeente Heerde staat volledig achter dit initiatief, als drager van het internationale keurmerk Cittaslow. Streekproducten zijn één van de belangrijke pijlers van dit keurmerk. De gemeente hoopt dat veel boeren en ondernemers uit de gemeente mee gaan doen.

Lokale producten zijn niet alleen goed van kwaliteit en goed voor het milieu, maar het kopen van lokale producten is ook goed voor de regionale economie de saamhorigheid en samenwerkingsverbanden tussen lokale ondernemers.

Cleantech Regio

De campagne Superdieboer is een initiatief van de Cleantech Regio. Het wordt gesubsidieerd door de Europese Unie en Provincie Gelderland. Naast Heerde doen de gemeenten Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Brummen, Epe, Lochem en Voorst hieraan mee.