Zwerfvuilbrigade Heerde ruimt zwerfvuil op Zuidweg

Gisteren gingen 10 mensen van de zwerfvuilbrigade Heerde aan de slag om de Zuidweg vrij te maken van zwerfvuil.

Wethouder Gerrit van Dijk onderstreepte het belang van deze opschoonactie door het startschot te geven.

Zwerfvuilbrigade Heerde

Vorig voorjaar zijn in Heerde, Vorchten en Veessen drie zwerfvuilbrigades van start gegaan. 24 inwoners zetten zich regelmatig in om de eigen omgeving vrij te maken van zwerfvuil. Dit doen zij gezamenlijk, maar ook individueel. Zij worden gefaciliteerd met afvalgrijpers, veiligheidshekjes, handschoenen en vuilniszakken dor het zwerfvuilprogramma van ROVA.

Zuidweg

“Het zwerfvuil langs de Zuidweg is mij een doorn in het oog. Ik kan me eraan ergeren, maar kan het beter opruimen. Het is fijn dat we nu een groep hebben zodat we het gezamenlijk kunnen doen”. Aldus Mariet van Gelder, initiatiefneemster van deze opschoonactie.

“Wij zijn blij met dit initiatief”, zei wethouder Gerrit van Dijk, “een goed voorbeeld doet volgen. Nog beter is het natuurlijk als het afval gewoon mee naar huis wordt genomen om het daar in de afvalbak te doen”.

Omdat het een gevaarlijk traject is, was ROVA aanwezig met een pijlwagen om de veiligheid te waarborgen

Schone omgeving

Na een paar uur werken zag het er weer netjes uit. Het door de vrijwilligers opgeruimde zwerfvuil werd door ROVA afgevoerd en de vrijwilligers gingen tevreden naar huis.

Mooi Schoon

De gemeente Heerde  voert het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon samen met 17 andere ROVA-gemeenten. Het doel van het programma is zwerfvuil voorkomen en bestrijden.

Wethouder Van Dijk spreekt de vrijwilligers van de zwerfvuilbrigade Heerde toe.

Vrijwilligers van de  zwerfvuilbrigade Heerde in actie op de Zuidweg.

Uitgelicht