Het openbaar groen in uw eigen handen? Of wilt u uw buurt opfleuren?

Heeft u groene vingers en jeuken uw handen soms om het openbaar groen op te fleuren? Dan hebben wij iets leuks voor u! De gemeente Heerde biedt u namelijk de mogelijkheid om zelf, of samen met uw buren, het groen in uw buurt te onderhouden. Dit noemen we groenadoptie.

Op deze manier kunt u uw eigen omgeving netjes en naar uw zin te maken. En als er nieuwe beplanting nodig is, kunt u hierover meepraten met de gemeente. Dus wanneer het groen straks in het voorjaar weer tot bloei komt, heeft u de vrijheid om het naar wens te onderhouden. Niet voor al het groen is adoptie mogelijk, maar voor het meeste wel. Mogelijk dus ook voor het groen in uw buurt!

Overeenkomst

Als u een stuk groen adopteert, ondertekent u hiervoor een overeenkomst. Aan het adopteren van groen zijn ook wat voorwaarden verbonden. Meer informatie over de voorwaarden leest u op onze website en in de overeenkomst.

Adopteren

Bent u enthousiast geworden en wilt u een stuk groen adopteren? Dan kunt u dit aanvragen via het formulier op www.heerde.nl/groenadoptie. Of neem contact op met Alwin de Winter via (0578) 69 94 94.