Kent u iemand die een lintje verdient?

Op de laatste werkdag voor Koningsdag vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Allerlei mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd komen in aanmerking voor een lintje, of officieel: een Koninklijke Onderscheiding.

Mensen die jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan, een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap hebben geleverd, of zich op een andere manier hebben ingezet voor anderen. Voor veel van deze mensen is een lintje een kroon op hun werk. 

Koninklijke Onderscheidingen kunnen ook worden uitgereikt bij een Bijzondere Gelegenheid. Dit is een uitreiking op een ander moment. Dit kan alleen als er een direct verband is tussen de verdiensten en een speciale dag. Bijvoorbeeld bij een jubileum, of het beëindigen van een belangrijke bestuursfunctie.

Draagt u iemand voor?

Lintjes kunnen alleen worden uitgereikt als iemand een ander voordraagt. U kunt die persoon zijn! Wanneer u iemand kent die in de gemeente Heerde woont en waarvan u denkt dat hij of zij een lintje verdient, vraag dan het voorstelformulier aan bij de gemeente. Het kost u wel de nodige inspanning om iemand voor te dragen, maar de beloning is groot. Zeker voor degene die het lintje ontvangt.

Informatie

Als u iemand voor wilt dragen voor lintjesregen 2023 neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Henriëtte Bresser-Dingerink: telefoon (0578) 69 94 94 of e-mail kabinet@heerde.nl. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding en hoe u te werk moet gaan.

Het aanvraagformulier voor 2023 moet uiterlijk 2 juni 2022 binnen zijn bij de gemeente. Voor een uitreiking tijdens een Bijzondere Gelegenheid moet het voorstelformulier minimaal zes maanden van tevoren binnen zijn.

Meer informatie en het voorstelformulier kunt u vinden via www.heerde.nl/lintje of via www.lintjes.nl.