Koninklijke onderscheiding Bram Horst

De heer Bram Horst ontving een Koninklijke Onderscheiding bij zijn afscheid van de gemeenteraad van Heerde. Tijdens de speciale vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad op 29 maart mocht burgemeester Jan Willem Wiggers hem namens de koning deze onderscheiding uitreiken.

Bram Horst werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij 12 jaar (3 perioden) namens de PvdA raadslid is geweest in de gemeenteraad van Heerde. In de laatste periode was hij ook fractievoorzitter. 

Bram Horst had al voor de gemeenteraadsverkiezingen aangegeven niet door te gaan als raadslid. Iedereen die 12 jaar of langer volksvertegenwoordiger is geweest, komt in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding.

Ben van der Linde

Ook Ben van der Linde stopt als raadslid, na 36 jaar. Dit was echter ten tijde van de verkiezingen nog niet zeker, omdat hij op een verkiesbare plaats stond op de lijst van ChristenUnie-SGP. De aanvraag voor een lintje voor hem kon pas gedaan worden na definitieve vaststelling van de uitslagen. Een uitreiking bij het afscheid van de “oude” gemeenteraad is daarom helaas niet meer mogelijk, hij zal daarom naar verwachting de Koninklijke Onderscheiding later ontvangen.

Bram Horst met links van hem zijn vrouw, rechts van hem burgemeester Jan Willem Wiggers, voor hem staan zijn twee kinderen.