Windmolens en zonneparken: de mogelijkheden in onze omgeving

Wat vindt u van de plekken die nu in beeld zijn om in de toekomst wind- of zonne-energie op te wekken? Bekijk de locaties en deel uw ideeën met de gemeente Heerde via www.samenwerkenaanheerde.nl.

De afgelopen anderhalf jaar is er gewerkt aan een Regionale Energie Strategie, de RES. Hierin staat wat de Cleantech Regio (waar Heerde bij hoort) wil bereiken op het gebied van grootschalige opwekking van duurzame energie. En in welke gebieden binnen de regio we dat kunnen doen. Het gaat dan om wind- en zonne-energie.

Kijk mee en reageer

In de concept-RES staan de ideeën die nu leven. Graag horen we van u wat u daarvan vindt. Gebruiken we de goede uitgangspunten? Lijken de aangewezen locaties logisch? Meldt u daarom aan op de website www.samenwerkenaanheerde.nl en deel uw ideeën!

Digitaal samenwerken

De website www.samenwerkenaanheerde.nl is een plek die de gemeente Heerde vanaf nu gebruikt om samen met u te werken aan onze omgeving. Want samen zorgen we dat de gemeente Heerde een mooie plek is en blijft. Om te wonen, te leven en te verblijven, voor inwoners én bezoekers.

Met de website halen we ideeën op, zetten we enquêtes uit en vragen meningen via polls. We gebruiken het om onderwerpen te bespreken, discussies te voeren, of om met behulp van een kaart geschikte locaties te bepalen voor nieuwe projecten.

Het eerste onderwerp waarvoor we www.samenwerkenaanheerde.nl nu inzetten is de RES, de Regionale Energie Strategie. Als u zich op het platform aanmeldt, kunt u ook aangeven of u een melding wilt krijgen bij de onderwerpen die gaan volgen. Zo kunt u altijd een bijdrage leveren.