Spotlight op 3 locaties SteenGoed Challenge

De Eendracht in Hoorn (gemeente Heerde), het Juvenaat in Zevenaar en Fliegerhorst in Teuge worden de komende tijd gevolgd in hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

De jury van de SteenGoed Challenge heeft deze drie locaties gekozen om ze het komende half jaar in de spotlights te zetten.

De gebouwen staan nu nog leeg of zijn tijdelijk in gebruik, maar met de Challenge wordt gezocht naar goede ideeën voor een nieuwe invulling of functie die de karakteristieke locaties weer in ere kan herstellen.

Lange historie

De drie locaties passen perfect in de doelstelling van de SteenGoed Challenge: locaties met een speciaal verhaal en met bijzondere waarde voor de directe omgeving. Zo is de Eendracht in buurtschap Hoorn een prachtig gebouw met een lange historie.

Het gebouw heeft een prominente plek aan de fietsroutes van het Apeldoorns Kanaal en heeft veel kansen voor een nieuwe invulling. Diverse ideeën werden al genoemd; van bed & breakfast tot klimhal.

Via het SteenGoed Transformatieplein kunnen ook inwoners van Heerde ideeën indienen. Het SteenGoed Transformatieplein is te vinden via www.steengoedbenutten.nl.

Uitgelicht