Wethouder Wolbert Meijer: 'Warenhuis Heerde'

Bij veel mensen is het een gewoonte. Je wilt iets kopen. Je doet je bestelling online en een dag later heb je in huis wat je nodig hebt. Makkelijker en sneller kan bijna niet. Sinds Covid-19 doen we dat nog massaler, want ook nog eens veilig. De verwachting is dat we met z’n allen online inkopen blijven doen. Dat is mooi voor de grote digitale warenhuizen in Nederland en ver daarbuiten, maar ook anoniem en op afstand. Vaak is hetzelfde product immers ook prima in onze eigen gemeente te krijgen bij onze eigen middenstanders en ondernemers. Digitaal vindbaar zijn is dan van belang.

Daarom ontstond het initiatief om een lokaal, digitaal warenhuis op te zetten. Met inzet van de middenstandsverenigingen OVH en OVW, de ondernemersverenigingen BCH en HOK, het Ondernemersfonds en de gemeente Heerde is ondertussen een aantal stappen gezet om te komen tot het digitale warenhuis Heerde. Ondertussen wordt de software geschreven. Het lokale aanbod wordt digitaal gemaakt. Dat is een geweldige klus waar achter de schermen al maanden hard aan gewerkt wordt. 

Ik zie het wel voor me. Bij veel mensen wordt het een gewoonte. Je wilt iets kopen. Je doet je bestelling online bij Digitaal Warenhuis Heerde. Makkelijker en sneller kan bijna niet. Niet anoniem, maar bij onze eigen, betrokken middenstanders en ondernemers. Niet op afstand, dat scheelt per pakketje heel veel kilometers, als het al met een pakketje moet. Want ook daar wordt over nagedacht. Samen dragen we bij aan een sterke, lokale economie in Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten. Met een variant op “Wees loyaal, koop lokaal” kun je straks zeggen: “Wees loyaal, koop digitaal lokaal”.

Wolbert Meijer