Vrijwilligersprijs voor WZC-er Aad Eilander

De jury voor de vrijwilligersprijs 2019 van Heerde heeft unaniem besloten dat Aad Eilander, vrijwilliger bij voetbalvereniging WZC te Wapenveld, deze prijs meer dan verdient: ‘Een gouden kracht voor de vereniging, waar er maar een paar van zijn binnen het verenigingsleven!’ is de conclusie in het juryrapport.

Een pluim, voor jongeren onder 18 die vrijwilligerswerk doen, gaat naar Josh Roelofs. Hij zorgt veel voor zijn opa en met een zelfgeschreven lied hoopt hij geld in te zamelen voor een rolstoelbus.

Boegbeeld voor WZC

Aad Eilander is een zeer belangrijke kracht voor voetbalvereniging WZC. Hij wordt daar gezien als ‘een boegbeeld voor onze vereniging’. Aad Eilander is momenteel bestuurslid PR, sponsoring en activiteiten en vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de uitvoering van deze taken.

In dit kader is hij kartrekker geweest van de presentatiegids, waarmee WZC vorig jaar de eerste prijs won voor beste presentatiegids van Nederland. Ook is hij mede verantwoordelijk voor de mooie groep van sponsors voor de voetbalclub.

Verder zorgt hij voor de PR op de website en Facebook, bijvoorbeeld met verslagen van het eerste elftal en live radioverslag (wanneer RTV794 niet aanwezig kan zijn).

Wanneer koning Winter intreedt, organiseert Aad Eilander de schaatstocht ‘Molentocht’, waarvoor hij een cursus ijsmeester heeft moeten volgen. Daarnaast is hij voorzitter van de commissie Zomerfeest, een grote braderie die een begrip is in Wapenveld en de regio.

Vrijwilligersprijs

De vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is gekoppeld aan een thema. Voor 2019 was dat ‘Sport en recreatie’. De prijs bestaat uit een oorkonde en een cadeaubon van 100 euro voor de winnaar. Maar ook de organisatie waar de winnaar vrijwilliger is, in dit geval voetbalvereniging WZC, krijgt 200 euro voor werving, begeleiding en het behoud van de vrijwilligers. Het thema voor de Vrijwilligersprijs van volgend jaar is Onderwijs en Sociaal cultureel werk.

Pluim voor jongeren

Voor jongeren onder 18 die vrijwilligerswerk doen wordt jaarlijks de Pluim uitgereikt. Deze heeft een waarde van 15 euro. Dit jaar gaat die prijs naar Josh Roelofs. Josh zorgt veel voor zijn opa. Hij heeft onlangs zelf een lied geschreven, waarmee hij geld wil inzamelen voor een rolstoel voor zijn opa én voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Hij collecteerde ook dit jaar weer zelf voor dit fonds.

Voor anderen staat hij vaak belangeloos klaar. Iemand die zoveel doet voor een ander, verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Naast Josh zijn nog drie andere jongeren in het zonnetje gezet: Isa Scholten, Marijn Bredenhoff en Soraya Biesterbosch.