Regionale Energie Strategie 1.0 weer een stap verder

De definitieve Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 is gereed voor besluitvorming door de volksvertegenwoordigers uit de Cleantech Regio. Dit blijkt uit het persbericht van de Cleantech Regio.

In de RES 1.0 beschrijft de regio wat zij bijdraagt aan het behalen van het Klimaatakkoord. In het Klimaatakkoord werkt de regio met 29 andere regio’s en het Rijk samen om tot 49% CO2-reductie in 2030 te komen. Van de 30 RES-regio’s wordt verwacht dat ze in 2030 gezamenlijk 35 TWh (Terawattuur) duurzame energie produceren.

De Cleantech Regio presenteert in de RES 1.0 de strategie om te komen tot 1.07 TWh opwek van grootschalige hernieuwbare energie. Zonnepanelen op grote bedrijfsdaken leveren daaraan de grootste bijdrage: 0,51 TWh. Zonnepanelen op land (0,45 TWh) en windmolens (0,11 TWh) leveren de rest.

De RES 1.0 legt een basis waarop de regio de komende jaren voortbouwt. Nieuwe inzichten en ontwikkelingen kunnen leiden tot bijstelling van het bod of de strategie. Daarom herziet de Cleantech Regio de RES iedere twee jaar en ligt er in juni 2023 een RES 2.0.

Naar het persbericht van Cleantech Regio en de downloadpagina van de definitieve RES 1.0.