Erepenning voor muziekvereniging V.I.V.O.

Op zaterdagavond 19 november ontving muziekvereniging V.I.V.O. uit Veessen de erepenning van de gemeente Heerde uit handen van burgemeester Jan Willem Wiggers. Muziekvereniging V.I.V.O. ontving deze zilveren legpenning voor haar 100-jarig bestaan en als waardering voor de maatschappelijke waarde en activiteiten van de vereniging. De erepenning werd uitgereikt tijdens het jubileumconcert van de muziekvereniging in Sporthal De Noord te Veessen.

Muziekvereniging V.I.V.O. bestond vorig jaar 100 jaar (opgericht op 21 november 1921). Vanwege corona is die viering een jaar uitgesteld en werd op 19 november een jubileumconcert gehouden. Naast het A-orkest kent V.I.V.O. ook een drumband, een majorettegroep en dweilorkest ‘De Iesselbloazers.

De muziekvereniging vormt een belangrijk cultureel onderdeel van de dorpsgemeenschappen in Veessen, Vorchten en Marle, maar is ook van belang voor de gemeente Heerde als geheel. Zo geeft ze bijvoorbeeld diverse optredens en concerten per jaar, werkt ze eens in de 3 jaar mee aan de 4-mei herdenking en werkte het dweilorkest ‘De Iesselbloazers’ mee aan Oktoberfesten in Heerde. Daarnaast werkt V.I.V.O. onder meer mee aan de begeleiding van gehandicapten op Truckersdag, exploiteert ze de feesttent tijdens het Oranjefeest, treedt ze op tijdens de eiermarkt en begeleidt ze onder meer de binnenkomst van Sinterklaas, de avondvierdaagse, de Palmpasen-optocht en kerkdiensten, en is er de rondgang op Kerstavond door Veessen, Vorchten, Marle en omstreken.

De leden van V.I.V.O. beleven veel muziekplezier aan de repetities en de optredens. De muziekvereniging heeft ook veel aandacht voor de muzikale opleiding van leerlingen, waarbij muziekles wordt gegeven door leerlingen van het ArtEZ-conservatorium in Zwolle.