Mijn eerste maanden als wethouder

Op 1 juni van dit jaar ben ik beëdigd als wethouder. Een kans waarvan ik vroeger niet had gedacht dat deze voorbij zou komen. Een grote eer ook, vind ik. Nu heb ik er een dikke 5 maanden opzitten. In die 5 maanden heb ik veel mensen mogen ontmoeten en mij verdiept in verschillende onderwerpen, vooral binnen het sociaal domein (de zorg), het onderwijs, en de kunst- en cultuursector.

Vaak was ik trots en blij met wat ik hoorde en wat de inwoners van onze mooie gemeente allemaal voor elkaar doen. Een andere keer heb ik me verbaasd en soms schrok ik ergens van. Wat ik vooral heb gemerkt is dat het voor heel veel mensen een erg moeilijke tijd is. Vooral de oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen; er is een energiecrisis die zorgt voor meer armoede en tegelijk moeten we er zijn voor mensen die hun land moesten ontvluchten. Ook de zorg staat (nog meer) onder druk.

Het liefst zou ik alle problemen in 1 keer oplossen, maar dat gaat niet. Wel wil ik jullie in de komende maanden via deze column op de hoogte houden van wat mij bezighoudt en ik probeer dat te doen in begrijpelijke taal.
Toch worden juist in deze tijd ook lichtpunten zichtbaar. Zoals de betrokkenheid van onze inwoners die ik hierboven noem. Ik zie dat men elkaar op alle manieren probeert te helpen. Daar ben ik heel trots op! Het gemeentebestuur kan niet zonder jullie, de inwoners van de gemeente Heerde! Want: Samen zijn wij Heerde.

William van Ommen