Sport- en preventieakkoord uit het startblok!

Het is een periode rustig geweest rondom het Sport- en preventieakkoord. Dit kwam onder andere door de coronapandemie. In de akkoorden spreken veel lokale partners de ambitie uit om te komen tot een sportievere en gezondere Heerder samenleving. De afgelopen tijd is er weer allerlei beweging. Diverse organisaties denken samen na over de bijdrage die ze willen en kunnen leveren, en maken daarvoor concrete plannen op. De eerste resultaten van die inspanningen worden nu zichtbaar. 

Eerste toekenning: schoolmoestuin

Zo heeft De Horsthoekschool uit Heerde een idee ingediend voor de aanleg van een schoolmoestuin. Voor dit idee ontvangen zij financiële middelen uit het Sport- en preventieakkoord Heerde. Na de renovatie van het schoolgebouw is het nu de beurt aan het schoolplein. Door een subsidie van de Provincie Gelderland wordt het schoolplein groener en beweegvriendelijker ingericht. Dankzij de bijdrage van de gemeente Heerde komt er nu ook een eigen moestuin bij.

‘Mede dankzij deze subsidie plukt de Horsthoekschool de vruchten!’ knipoogt Geert Braaksma, directeur van de Horsthoekschool. ‘Het plan is om samen met leerlingen de moestuin te onderhouden en te oogsten, en bijvoorbeeld ons eigen schoolfruit verzorgen. Daaromheen geven we onderwijs over gezond leven.’

Bijeenkomst voor sportverenigingen

In januari is bij WZC Wapenveld een inspiratiesessie ‘De Gezonde Sportomgeving’. Sportverenigingen met eigen accommodaties kunnen zich dan laten inspireren en informeren over het creëren van een gezondere sportomgeving.

Zelf plannen of ideeën voor een vitaler Heerde?

Heeft u of heeft uw organisatie ook plannen of ideeën die inhoudelijk of financieel steun kunnen gebruiken? En dragen die plannen bij aan een vitalere samenleving? Kijk dan eens op de pagina Sport- en preventieakkoord en pak het initiatief. We zorgen er graag voor dat u aan de bal komt!