November 2023

 • Geslaagd ondernemersevent!

  23 november 2023

  De ondernemersverenigingen en de gemeente Heerde bedanken de sponsoren voor het geslaagde ondernemersevent. De sponsoren zijn: Veluwse Beveiliging, Rozendal Home Elektro, Lagemaat, Bitufa, Leadax en Ondernemersfonds gemeente Heerde.

 • Gezondheidsverklaring rijbewijs

  23 november 2023

  Als u een gezondheidsverklaring nodig heeft voor uw rijbewijs of groot rijbewijs, dan kunt u die digitaal indienen. Dit doet u via Mijn CBR (http://mijn.cbr.nl). Dit gaat sneller dan de papieren aanvraag. Daarnaast kunt u op Mijn CBR de status van de aanvraag op elk moment bekijken.

 • Ophokplicht pluimveebedrijven

  23 november 2023

  Om verspreiding van vogelgriep tegen te gaan geldt sinds 14 november een ophokplicht voor alle bedrijven in Nederland die commercieel pluimvee houden. Ook geldt er voor heel Nederland een afschermplicht voor alle hobbyhouders met vogels. Dit kan bijvoorbeeld met een volière.

 • Burgemeester Olaf Prinsen: 'Thuis in Heerde'

  04 december 2023

  Kun je tegelijk nieuw zijn en je helemaal thuis voelen? Kennelijk, want dat is wel het gevoel dat ik in Heerde heb. Ruim anderhalve maand ben ik nu uw burgemeester. Ik heb ontzettend veel mensen ontmoet. Veel dingen gezien. Mijn eerste raadsvergaderingen voorgezeten. Overleggen over veiligheid gehad met politie en collega burgemeesters. Bij de eerste 60-jarige bruidsparen op visite geweest. En nog zoveel meer.

 • Nomineert u iemand, een bedrijf of vereniging voor de Cittaslowprijs 2023?

  23 november 2023

  Nomineert u iemand, een bedrijf of vereniging voor de Cittaslowprijs 2023? Met deze prijs wil de gemeente mensen of bedrijven in het zonnetje zetten die zich onderscheiden op de waarden waarvoor Cittaslow staat.

 • Het Raadhuis kleurt ook dit jaar oranje

  04 december 2023

  Voor het 3e jaar sluiten wij ons als gemeente aan bij de landelijke campagne Orange the World. Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal ter wereld voor, in grotere en kleinere plaatsen, en in alle lagen van de bevolking. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Daarom kleurt het Raadhuis ook dit jaar oranje van 25 november tot 10 december. Op vrijdagochtend 24 november hees wethouder Van Ommen de Orange the World-vlag.

 • Blauwtong

  16 november 2023

  In de afgelopen periode hebben we vaak gehoord over blauwtong. Deze ziekte veroorzaakt veel leed bij schapen, maar ook bij ander vee, zoals runderen en geiten.

 • Waarom goed rioolgebruik?

  De laatste tijd zijn er veel rioolverstoppingen in de gemeente Heerde. Dit komt omdat ongewenste zaken als vezeldoekjes, vet, olie, verfresten en maandverband via het toilet in het riool terecht komen. Het riool is alleen bedoeld voor poep, plas en toiletpapier.

 • ‘Platform centrum Heerde’ opgericht

  20 november 2023

  Onlangs is het ‘Platform Centrum Heerde’ opgericht. Met dit platform willen verschillende partijen in het centrum van Heerde samenwerken aan een aantrekkelijk en vitaal dorpscentrum.

 • Heerde werkt hard aan biodiversiteit en ecologisch groenbeheer

  16 november 2023

  De gemeente Heerde vindt biodiversiteit en ecologisch beheer van het groen belangrijk. We zetten hier flink op in.

 • Samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe: Gezamenlijk aan de slag!

  16 november 2023

  Onder de naam ‘Kop van de Veluwe’ bundelen de gemeenten Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet samen met de provincie Gelderland en het Waterschap Vallei en Veluwe hun krachten.

 • Erfcoach biedt hulp aan erfeigenaren in landelijk gebied

  In het buitengebied spelen vaak veel onderwerpen tegelijkertijd. Boeren en andere erfeigenaren hebben daarom geregeld vragen over bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, de toekomst van hun bedrijf, inrichting van het erf, verduurzaming enzovoort. Niet altijd is bekend bij wie ze daarvoor terecht kunnen. Daarvoor heeft de gemeente Heerde nu erfcoaches aangesteld.

 • Houd het voetpad vrij!

  21 november 2023

  Het komt geregeld voor dat een voetpad wordt geblokkeerd door auto’s die erop parkeren. Hierdoor worden voetgangers gehinderd. Daarom houden we binnenkort een handhavingsactie, om zo parkeren op de stoep tegen te gaan.

 • Eerste stappen naar jongerenraad gezet

  01 november 2023

  De oprichting van een jongerenraad in de gemeente Heerde is een stap dichterbij. Op de dag van de democratie hadden 2 enthousiaste jongeren, Arianne Boschman en Silke Dikker Hupkes, raadslid Silvia van Amerongen en de wethouder jeugd William van Ommen een eerste gesprek hierover. In dit gesprek werden de mogelijkheden besproken en met name door de jongeren goede ideeën aangedragen.

 • Tijdelijk noodfonds energietoeslag verlengd

  03 augustus 2023

  In 2022 heeft de gemeente Heerde een noodfonds ingericht. Het is bedoeld voor huishoudens die in financiële problemen komen door een hoge energierekening. Dit noodfonds is een vorm van bijzondere bijstand.

 • Rondkomen: alle informatie op een rij

  04 september 2023

  Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. Boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Samen zijn we Heerde.