Gerwin Bokhorst werkt graag in het groen

Gerwin Bokhorst werkt al jaren in de groenvoorziening van de gemeente Heerde. Hij vindt het leuk werk, op de maaimachine. ‘Ik ben een beetje eigen baas’, zegt hij. ‘Ik kan zelf mijn pauzes regelen. Maar het werk moet wel af’.

In de zomerperiode maait hij plantsoenen in Wapenveld, Veessen en Vorchten. ‘Ik maai de plantsoenen één keer per week. Het voetbalveld in Veessen, dat ik ook maai, doe ik twee keer per week. Want dat wordt bemest.’

Sinds dit jaar doet hij het werk in de dienstkleding van de gemeente Heerde. Hij werkte daarvoor ook al in de groenvoorziening in Heerde, maar toen voor het werkbedrijf Lucrato (voorheen Felua). Nu is hij bij de gemeente Heerde zelf gedetacheerd, net als 24 andere collega’s van Lucrato. Door de medewerkers van Lucrato te detacheren, neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid als het gaat om medewerkers met een arbeidsbeperking.

Gerwin woont al 26 jaar in de gemeente Heerde. Hij vindt het een mooie gemeente en werkt er graag. Vooral in de zomer. ‘In de zomer is er veel werk te doen. Ik maai drie of vier dagen per week, soms vijf. Als ik klaar ben, doe ik andere klusjes, zoals schoffelen of de randjes bijhouden. In de herfst en winter is er ander werk te doen. Ik ga dan bijvoorbeeld bomen snoeien of blad ruimen. Als er sneeuw ligt, ga ik die ruimen, vooral bij winkels.’

Gerwin heeft duidelijk plezier in zijn werk. Maar er is meer. Sinds anderhalf jaar heeft hij schilderen als hobby, in zijn woonkamer. ‘Jammer genoeg, omdat ik geen atelier heb. Dat zou ik best willen.’ Zijn collega’s kunnen meegenieten van zijn werk. Er hangen verschillende schilderijen in de kantine in de gemeentewerf aan de Veldweg.

Uitgelicht