Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Bloem

De heer G. (Gerard) Bloem ontving op vrijdag 18 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koops-Scheele. De heer Bloem werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Bloem is van onschatbare waarde voor de gemeenschap in Veessen.

De heer Bloem is sinds 1992 mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de Eiermarktcommissie in Veessen. Hij zet zich altijd volop in om de eiermarkt jaarlijks weer tot een succes te maken, door zaken te regelen als het opbouwen van de markt, de inkoop van voedsel en drank, oude ambachten, en muziekoptredens.

Als sinds 1979 is de heer Bloem actief binnen muziekvereniging VIVO te Veessen. Sinds 2008 is hij bestuurslid, sinds 2017 als voorzitter. Hiervoor organiseert hij diverse acties, zoals het Oranjefeest in Veessen.

Eveneens sinds 2017 is hij voorzitter van Stichting Mfa De Noord i.o. Omdat hij al jarenlang bijeenkomsten organiseerde met de gebruikers van De Noord was hij de aanjager voor het oprichten van deze stichting. Vanuit deze rol zet hij zich met veel enthousiasme in voor allerlei activiteiten, zoals de uitmarkt, concoursen, muziekconcerten en optredens bij feesten en partijen.

Verder is de heer Bloem als sinds 1995 een actief en bevlogen bestuurslid van toneelvereniging EVETOC te Veessen. Zo was hij ook actief betrokken bij het succesvolle toneelstuk ‘De groene rivier’, die ontstond als verzet tegen de komst van de Hoogwatergeul en meer dan duizend bezoekers trok, waaronder een minister, de dijkgraaf en bestuurders van diverse gemeenten.

Naast deze activiteiten organiseert de heer Bloem filmavonden in het dorpshuis in Heerde, is hij barmedewerker bij voetbalvereniging VEVO en is hij druk binnen de vereniging van oude ambachten.

Met deze maatschappelijke inzet is de heer Bloem een boegbeeld in de plaatselijke samenleving. Vandaar dat het Zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd om de heer Gerard Bloem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bloem