Werkgroep maakt mooi programma voor 75 jaar bevrijding

Komend jaar vieren we in heel Nederland dat we 75 jaar geleden werden bevrijd van het juk van de Duitse bezetter. Ook in Heerde wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. De werkgroep ‘75 jaar bevrijding Heerde’ heeft er de handen aan vol.

Werkgroep

Al geruime tijd is de werkgroep ‘75 jaar bevrijding Heerde’ hard bezig om een mooi programma voor volgend jaar in elkaar te zetten. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers uit verschillende geledingen van de samenleving, zoals de kerken, VisitHeerde en Cultuurplein Noord-Veluwe, en wordt ondersteund door de gemeente.

In de periode van januari tot en met mei zijn er activiteiten van uiteenlopende aard gepland om de gebeurtenissen van 75 jaar geleden te herdenken en de vrijheid te vieren. 75 jaar vrijheid zal niet ongemerkt aan Heerde voorbijgaan met zo’n interessant en uitgebreid programma.

Inbreng

De werkgroep heeft al veel activiteiten bij elkaar gekregen, maar mogelijk zijn er in de samenleving nog meer initiatieven. De werkgroep hoort dit dan graag, zodat een goed totaalprogramma kan worden opgesteld. Weet u van een activiteit rondom 75 jaar bevrijding, of organiseert u er zelf een, dan kunt u dat doorgeven aan Lijndert Liefers, l.liefers@heerde.nl.

Straten versieren

75 jaar bevrijding moet groots gevierd worden. Ook in de straten moet dat zichtbaar zijn. De werkgroep roept iedereen dan ook op om hun buurt of straat op een passende manier te versieren. Het zou mooi zijn als deze versiering vanaf 17 april (bevrijding van Heerde) te zien is.