Sanne van Asselt

“Mijn naam is Sanne van Asselt. Ik ben de initiatiefneemster van Coronahulp Heerde en Heerde Helpt. Net voordat het aantal besmettingen in Heerde toenam, zag ik dat er veel angst en onzekerheid ontstond. Dit was erg heftig en bracht veel onzekerheid met zich mee.  Ik merkte dat ik graag iets wilde doen en maakte een Facebookgroep aan om bijvoorbeeld tekeningen te verzamelen en te verspreiden. Ik kon niet geloven wat er gebeurde. Binnen een week waren er zo’n 1500 mensen die lieten weten dat zij ook wat wilden betekenen. Een hoeveelheid waar ik zelf niet op gerekend had. Ik heb me vanaf dat moment ingezet om mensen aan hulpvragen te koppelen, kijkend naar het talent dat de mensen te bieden hadden. Zo ontstonden Coronahulp Heerde en Heerde Helpt. Vanaf dat moment heb ik een groep mensen om mij heen verzameld en keken we telkens naar wat de gemeente Heerde op dat moment nodig had. In een tijd waar angst juist de boventoon had wilden we met Heerde Helpt/Coronahulp Heerde voor tegengeluid zorgen.

“Samen één met als doel: warmte en positiviteit te verspreiden in tijden van angst en onzekerheid”.

Het begon met initiatieven zoals het uitlaten van honden en het doen van boodschappen, maar bleef zich verder uitbreiden. Er ontstonden initiatieven zoals de “op je stoep shows” en vanuit alle hoeken kwamen mooie ideeën. Zoveel dat het niet meer op twee handen te tellen was. “Als vrijwilliger heb ik dit jaar echter niet teveel op de voorgrond willen treden. Ik ben van mening dat we dit gezamenlijk gedaan hebben. En zonder vrijwilligers, hadden we nooit zoveel kunnen bereiken. Hiervoor ben ik alle vrijwilligers dankbaar.

“Ik waardeer de nominatie maar het voelt ook dubbel, want wat mij betreft verdient iedereen dit jaar een nominatie”.

Natuurlijk is het leuk als je genomineerd wordt, maar in dit geval zie ik mijn nominatie als nominatie van alle vrijwilligers. Ik ben super trots op iedereen! 
Het vrijwilligerswerk in tijden van corona was mooi en betekenisvol. En wat ik ook heel tof vond om te zien, was het feit dat er ook veel jongere vrijwilligers waren. Het feit dat ook de jongere generaties wat wilden betekenen vond ik dan ook erg fijn.

Ik hoop dat mensen ook na de corona-periode naar elkaar om blijven kijken en er voor elkaar blijven zijn. Het omkijken naar je medemens voelt goed en dat geeft energie!”  

Terug naar de stempagina.