De gemeente Heerde is een Fairtrade-gemeente geworden

De gemeente Heerde is officieel een Fairtrade-gemeente geworden. We kregen deze titel op 13 oktober. Met deze titel laten we weer zien dat we als gemeente oog hebben voor eerlijke handel, leefomstandigheden van producenten en milieu. Een mooie aanvulling op het internationale Cittaslow-keurmerk dat we al dragen sinds 2012! Want waar Cittaslow ‘naoberschap’ is voor de nabije naaste, is Fairtrade ‘naoberschap’ voor de verre naaste. Zo werken we aan een betere wereld voor iedereen.

We zijn er trots op dat we straks Fairtrade zijn! Nadat de Wereldwinkel het initiatief heeft genomen, hebben we samen met een aantal ondernemers een werkgroep opgericht die dit heeft voorbereid. Dankzij hun inzet is het nu zover. Ikzelf heb ook een Fairtrade-sticker op het gemeentekantoor mogen plakken, om zo aan te geven dat ook wij Fairtrade ondersteunen, bijvoorbeeld door eerlijke koffie te gebruiken. Dank aan de leden van de werkgroep!

We hebben al veel bedrijven, organisaties en scholen die Fairtrade ondersteunen. Doet u ook mee? Meldt u zich dan aan voor de werkgroep via ikdoemee@heerde.nl!

Yasemin Cegerek
Wethouder