Gemeente Heerde sluit contract met Aevitae over de gemeentepolis

Vanaf 1 januari 2022 biedt de gemeente Heerde een gemeentepolis aan via zorgverzekeraar Aevitae. Een gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen. De afgelopen jaren bood Menzis deze polis aan.  

Wethouder Yasemin Cegerek: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen een goede ziektekostenverzekering heeft.  Om die reden biedt de gemeente Heerde de mensen met een laag inkomen de gemeentepolis aan. Mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten moeten zich kunnen verzekeren tegen redelijke tarieven. Daarom hebben we de bijdrage van de gemeente Heerde aan deze gemeentepolis ook verhoogd. Ik ben erg blij dat we met Aevitae onze inwoners dit kunnen blijven bieden.”

Ruime keuze uit pakketten

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering met de keuze uit drie aanvullende pakketten. Zo kunnen mensen kiezen voor het pakket dat het beste bij hen past. Daarnaast is het mogelijk om het eigen risico te verzekeren. 

Deelnemers hebben een brief ontvangen

Deelnemers aan de gemeentepolis bij Menzis hebben een brief van de gemeente ontvangen. In november volgt een tweede brief met  alle informatie over de verschillende pakketten, de premies die daarbij horen en hoe men kan overstappen naar Aevitae.

Overstappen naar Aevitae kan door voor 1 januari 2022 een aanvraag te doen via www.gezondverzekerd.nl/heerde. Ook zijn er in november en december fysieke spreekuren bij STIP en de Hof van Cramer om mensen te helpen bij het overstappen.

Wilt u meer weten over de gemeentepolis?

Lees dan de pagina met informatie over de gemeentepolis op website www.zorgvraagheerde.nl.

Mocht u daarna nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Zorgvraag Heerde via