Scheiden van afval gaat goed, maar wat mag nu bij het pmd?

In de gemeente Heerde zijn we met elkaar op de goede weg met het scheiden van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd). Maar het kan nog beter! ROVA komt bij het inzamelen namelijk regelmatig materialen tegen die niet in de pmd-zakken horen, bijvoorbeeld plastic speelgoed of andere voorwerpen van hard kunststof. 

Wat mag in de pmd-zak?

Bij pmd gaat het altijd om plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (zoals sap- en zuivelpakken) uit het huishouden. Zorg ervoor dat de verpakking leeg en plat is als u het in de pmd-zak doet. Voorbeelden van pmd:

  • Verpakkingen van plastic: bijvoorbeeld de plastic verpakkingen van kaas- en vleeswaren en de flessen van schoonmaakmiddelen. 
  • Verpakkingen van metaal: bijvoorbeeld de blikjes waarin sperziebonen, soep of frisdrank zitten. 
  • Drankenkartons: bijvoorbeeld de kartonnen verpakkingen van yoghurt, melk en vruchtensappen. 

Omdat het soms lastig onthouden is wat allemaal bij het pmd mag, heeft ROVA een scheidingswijzer. Deze is te vinden in de gratis ROVA-app of via www.rova.nl/scheidingswijzer.

Wanneer zet ik mijn pmd-zak aan de weg?

Zet de pmd-zak voor 07.00 uur aan de weg op de ochtend van de inzameling. Heeft u uw zak te laat aan de weg gezet en is deze blijven staan? Haal deze dan voor het einde van de dag weer binnen. Hiermee dragen we met elkaar zorg voor een prettige en schone leefomgeving. 

De pmd-zakken kunt u kosteloos  aanvragen via het ROVA-Klantcontactcentrum of online via www.rova.nl/inzamelkalender en de ROVA-app. Via de app en inzamelkalender kunt u ook de inzameldagen opzoeken.

Heeft u vragen? 

Neem dan contact op via telefoon (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact, op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur.