College bezoekt Hoornsche Hoeve

Het college bracht op dinsdag 4 oktober een bezoek aan de Hoornsche Hoeve in Heerde. Bij deze boerderij is een kleinschalige, huiselijke en laagdrempelige opvang voor ouderen met dementie.

Eigenaresse Egberdien Nooteboom heette het college van harte welkom. Tijdens de middagthee maakten zij kennis met de aanwezige gasten in de dagopvang en met Egberdien en haar collega Carin.

Er ontstonden mooie gesprekken bijvoorbeeld de prachtige en veilige plek die de Hoornsche Hoeve biedt aan haar gasten. Er is een ongedwongen en gemoedelijke sfeer, met ruimte voor persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Zo vertelden de gasten dat het samen koken en eten van de warme maaltijd tussen de middag een waardevol element is van een dag hier. Maar ook het persoonlijke contact en het veilige gevoel dat de opvang geeft is erg belangrijk.

Met verschillende voorwerpen en kaartjes lieten ze het college zien hoe een dagindeling verloopt op de Hoornsche Hoeve. Ook was er tijd voor een rondleiding op het buitenterrein zoals bij de kleine dierenweide, in de stallen en op het erf van het agrarische bedrijf van de maatschap Nooteboom.