Praat mee over voorwaarden voor duurzame energie!

Om klimaatdoelen te behalen hebben we de opgave om onze energie duurzaam op te wekken. In de gemeente Heerde doen we dit voor een belangrijk deel met zonnepanelen op daken, maar we hebben ook grootschalige vormen van duurzame energie nodig.

De gemeente Heerde zal een bijdrage gaan leveren aan de landelijke en regionale doelstellingen voor windenergie en/of zonne-energie, maar dat doen we op een zorgvuldige manier. In gebiedssessies willen we met u in gesprek hoe en waar we dat kunnen gaan doen. 

Data sessies gewijzigd

Om het gesprek met elkaar zo concreet mogelijk te kunnen voeren hebben we de gemeente opgedeeld in drie gebieden (grofweg Heerde, Wapenveld en Veessen). Zie hiervoor het kaartje indeling gebiedssessies (pdf, 4Mb).

In een vorig bericht zijn data in september genoemd voor de sessies. Daarvoor zijn nieuwe momenten gepland. De gesprekken vinden nu plaats op de avonden van:

  • 26 oktober (gebied Noord/Wapenveld);
  • 28 oktober (gebied Zuid/Heerde);
  • 2 november (gebied Oost/Veessen).

Tijdens de gebiedssessies bespreken we met elkaar waar mogelijkheden zijn voor zonnevelden en windmolens en onder welke voorwaarden. Denk daarbij aan de maximale grootte van zonnevelden en windmolens en welke combinaties er te maken zijn, bijvoorbeeld extra natuuraanleg, opvang van water of benutten van infrastructuur. Daarnaast horen we graag hoe u als inwoner van het gebied betrokken wilt worden bij de ontwikkeling van een initiatief, en hoe u wilt meeprofiteren.

Het doel van de gebiedssessies is om de criteria voor toekomstige initiatiefnemers passend te maken voor de verschillende gebieden in de gemeente Heerde. Uiteindelijk kent u als inwoner het gebied het beste!

Doet u mee? Er is nog plaats!

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar duurzaam@heerde.nl. Vermeld in de e-mail uw woonplaats, zodat we een passende verdeling van de deelnemers in de gebieden kunnen maken.

We hebben ruimte voor 15 deelnemers per gebiedssessie, zodat we een goed inhoudelijk gesprek kunnen voeren. Mocht de sessie in uw gebied al vol zitten, dan heeft u de mogelijkheid om ons uw aandachtspunten te e-mailen. In november volgen nog een aantal gemeente brede bijeenkomsten waarin we de eerste uitwerking met u bespreken. 

Bekijk ook de oproep van wethouder Wolbert Meijer om deel te nemen aan de gesprekken.