Cittaslow-supporter aan het woord: Koek en Ei

Sinds 1 april is er een leuke winkel in ons mooie Veessen waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen, een kopje koffie of thee, een ijsje maar ook voor streekproducten of een cadeautje.

We dragen met plezier de Cittaslow-gedachte uit omdat dit goed bij ons concept past.

In onze sfeervolle winkel, die gevestigd is in een oud pand met geschiedenis, willen we graag gastvrij zijn voor iedere klant. We vertellen aan de grote tafel (waar koffie gedronken kan worden met iets lekkers erbij wat we zelf bakken) wat de omgeving te bieden heeft, verkopen fietskaarten, vertellen over de hoogwatergeul, het kozakkenveer en de prachtige omgeving.

We kopen onze streekproducten in bij lokale ondernemers; bijvoorbeeld eigengemaakte jam uit Veessen, meel van de molen uit Wapenveld, komkommers en tomaten uit Heerde, honing van de imkervereniging uit Heerde en eieren uit Oene. We spelen in op de vraag van de klant, op de actualiteit van het moment en dragen bij aan de leefbaarheid van het dorp door in een behoefte te voorzien omdat er weer een buurtwinkel in Veessen is.

En het belangrijkste is dat we ook een sociaal-maatschappelijke functie vervullen door het bieden van werkplekken voor mensen die, door wat voor een reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Voor de inwoners van Veessen en omgeving en voor alle toeristen, die elkaar hier kunnen ontmoeten en waar er tijd is voor een praatje, staat de deur altijd open. Dus ook voor u!

Koek en Ei