Koninklijke Onderscheiding voor H.B. Sanders

De heer H.B. (Berend) Sanders ontving op vrijdag 20 september een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koops-Scheele. De heer Sanders werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij dankt deze onderscheiding vooral aan zijn activiteiten voor postduivenvereniging Gevleugelde Vrienden, waar hij zich met hart en ziel voor heeft ingezet.

Al sinds 1958 is de heer Sanders als actief lid en bestuurslid verbonden aan de Wapenveldse postduivenvereniging Gevleugelde Vrienden. In die periode organiseerde hij diverse activiteiten voor deze vereniging.

Ook voor de damvereniging Hoorn O.G. in Heerde heeft de heer Sanders veel georganiseerd. Sinds 1972 is hij actief lid van deze vereniging, waaronder een aantal jaren als voorzitter. Hij is vooral drijvende kracht achter de jaarlijkse bingo- en slotavonden.

In 1984 nam de heer Sanders het initiatief tot buurtvereniging De Wolbert in Wapenveld, die in 1985 werd opgericht. Tot 2013 was hij voorzitter en hij heeft zich ingezet voor vele activiteiten.

Van 2010 tot 2017 heeft de heer Sanders ingezet voor het regionaal interkerkelijk koor De Regenboog voor mensen met een verstandelijke beperking.

Naast zijn vrijwilligersactiviteiten zet hij zich samen met zijn vrouw in als mantelzorger voor een gehandicapt familielid.

Onlangs vierde het echtpaar Sanders hun 60-jarig huwelijk. Voor die gelegenheid hebben ze bezoek gehad van wethouder Cegerek.