Vrijwilligersprijs 2019

Ken jij iemand, of een groep mensen, die zich vrijwillig en met hart en ziel inzet voor een vereniging of organisatie die te maken heeft met sport of recreatie?

Die buurman, vriendin, broer, collega, kennis of iemand van de club of vereniging uit de gemeente Heerde die zich al jarenlang inzet voor iemand anders of voor de Heerder gemeenschap? Nomineer hem, haar of hen dan voor de vrijwilligersprijs of de pluim!

Bekijk het filmpje over de vrijwilligersprijs!

Vrijwilligersprijs

De vrijwilligersprijs is een blijk van waardering die elk jaar wordt uitgereikt op de vrijwilligersavond, georganiseerd door het Vrijwilligersplatform Heerde-Wapenveld-Veessen-Vorchten. Dit jaar is dat op 29 november. De vrijwilligersprijs is een blijk van waardering voor vrijwilligers of groepen vrijwilligers, verenigingen of instellingen die zich belangeloos inzetten. Je kunt alleen vrijwilligers(organisaties) nomineren die zich inzetten op het gebied van sport of recreatie, het thema van dit jaar.

De winnaar van de vrijwilligersprijs krijgt een legpenning en een geldbedrag. Bij één vrijwilliger gaat het om €100,-. Daarbovenop krijgt de organisatie van de winnende vrijwilliger € 200,-, voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers in haar eigen organisatie.

Als het een organisatie of groep vrijwilligers is die wint, dan gaat in totaal € 300,- naar de vrijwilligersorganisatie. Die ze ook weer kan inzetten ter ondersteuning en behoud van haar vrijwilligers.

Vrijwilligerspluim

Naast de vrijwilligersprijs wordt ook de vrijwilligerspluim uitgereikt, speciaal bedoeld voor de jonge vrijwilliger. Want niet alleen volwassenen, maar ook jonge inwoners van de gemeente Heerde zetten zich in voor een ander. Denk bijvoorbeeld aan die jongen die een keer per week de hond uitlaat voor zijn buurvrouw, of dat meisje dat weleens een klusje voor een ouder iemand doet. Aan deze prijs is geen thema verbonden; je kunt elk kind of jongere (tussen de 4 en 17 jaar) nomineren die zich inzet voor een ander!

Jury

Wie de prijs wint, wordt bepaald door een jury en het college van burgemeester en wethouders. De jury bestaat uit wethouder Jan Berkhoff en de winnaars van de afgelopen twee jaar. Zij dragen kandidaten voor aan het college.

Meld de vrijwilliger nu aan!

Wacht niet langer en meld je kandidaat aan vóór 21 oktober 2019. Er zijn verschillende manieren waarop je een nominatie kunt indienen:

Vul je het formulier liever in op papier? Op het gemeentekantoor liggen een aantal aanmeldformulieren klaar die je daar kunt invullen en inleveren!

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de vrijwilligersprijs en vrijwilligersavond? Houd dan de facebookpagina of het twitteraccount van de gemeente Heerde in de gaten!