Corona is nog niet klaar met ons

Locoburgemeester Wolbert MeijerHet leek van de zomer allemaal zo goed te gaan. De coronacijfers waren laag en onze vrijheden kwamen steeds meer terug. Maar de laatste weken is dat beeld veranderd. Het aantal besmettingen neemt landelijk flink toe. Ook in onze gemeente zijn er weer meer besmettingen. U kunt deze cijfers zelf bekijken via https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente. Zoals ook onze premier al aangaf: ‘Wij zijn klaar met corona, maar corona is nog niet klaar met ons’.

Recente besmettingen in Heerde

Ondertussen laat onderzoek van de GGD zien dat negen van de recente coronabesmettingen zich voordoen onder de leden van twee koren in de gemeente. De gemeente Heerde heeft contact gehad met de betreffende zangkoren en zowel aan hen, als aan alle andere koren binnen de gemeente een dringend verzoek gedaan om voorlopig af te zien van repetities en uitvoeringen. Locoburgemeester Wolbert Meijer vertrouwt er daarnaast op dat u voorzichtig blijft, afstand houdt en u bij verkoudheidsklachten laat testen.

Om te zorgen dat de cijfers in de gemeente Heerde niet verder gaan stijgen, blijft het belangrijk om ons aan de basisrichtlijnen te houden. Dus houd vol! Alleen samen houden we corona onder controle.