September 2022

 • Samen het taboe op verslaving doorbreken

  21 september 2022

  Verslaving raakt iedereen! Toch is het voor veel mensen lastig om hulp te zoeken. Toe te moeten geven dat je te maken hebt met verslaving gaat vaak samen met schaamte en schuld. Ook voor de omgeving van iemand die verslaafd is. Om het taboe op dit onderwerp te doorbreken organiseert de gemeente Heerde samen met onder andere kerken, ervaringsdeskundigen, Stip, boa’s, wijkagenten en Tactus de week van de verslaving.

 • Nationale Sportweek in Heerde

  19 september 2022

  Bewegen is goed voor iedereen! Bekijk het aanbod.

 • Egels tellen

  19 september 2022

  Op 24 en 25 september vindt de nationale egeltelling plaats. Sinds een aantal jaren is de egel onze ambassadeur voor de biodiversiteit in Heerde, samen met de vlinderfamilie het blauwtje.

 • Zonnepanelenactie en informatieavond 3 oktober

  21 september 2022

  Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Met zonnepanelen kunt u flink besparen op de energierekening en het is beter voor het milieu. De gemeente Heerde wil het bewoners makkelijk maken om zonne-energie op te wekken.

 • Webinar energie besparen 5 oktober

  19 september 2022

  U kunt zelf veel doen om minder energie te verbruiken. Alle beetjes helpen en samen kan het een groot verschil maken. En als u bijvoorbeeld tochtstrips plaatst, verbruikt u minder én u heeft meer comfort. Dat is ook prettiger wonen. Maar er zijn nog veel meer goede tips.

 • Weghalen oude voertuigen

  19 september 2022

  Soms ziet u ze staan. Auto’s of fietsen die al weken of maanden niet meer zijn gebruikt, met de banden leeg en waar het onkruid aan alle kanten omheen begint te groeien. Tot ergernis en overlast van omwonenden. Deze overlast gaan we nu aanpakken door voertuigwrakken (na een waarschuwing) weg te halen.

 • Verkiezing Starter met Impact 2022 Oost-Nederland

  15 september 2022

  Provincie Gelderland en provincie Overijssel organiseren samen met Oost NL/de Startversneller een verkiezing voor startende ondernemers. Het gaat dan om starters die met hun dienst of product bijdragen aan de oplossingen van de maatschappelijke uitdagingen.

 • Gaat u binnenkort verbouwen, slopen of renoveren?

  15 september 2022

  Wees dan alert op (verborgen) asbest. Asbest bestaat uit heel kleine vezels die u met het blote oog niet kunt zien. Asbesthoudende producten zitten ook achter of in constructies, zoals een vloer-, plafond-, wand- en/of dakafwerking. Dit noemen we ook wel verborgen asbest.

 • Samen zijn wij Heerde: doet u mee?

  De gemeente Heerde, dat bent ú. Want samen zijn wij Heerde! Inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen en de gemeentelijke organisatie. We hebben elkaar nodig om onze gemeente mooi en leefbaar te houden.

 • Nederlands Zuivelmuseum een jaar na het winnen van de Vrijwilligersprijs

  08 september 2022

  Het winnen van de Heerder Vrijwilligersprijs 2021 is een pluim op de hoed van de vrijwilligers van het Zuivelmuseum, dat toen net geopend was. De prijs voelde als een erkenning voor alle vrijwillige inzet. Het enthousiasme van de vrijwilligers, om met elkaar iets moois op te zetten, is dan ook groot. De prijs is besteed aan een feestelijke bijeenkomst om die vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

 • Duurzaam wonen van dichtbij ervaren

  05 september 2022

  De Nationale Duurzame Huizen Route inspireert al tien jaar iedereen die zijn huis wil verduurzamen. Meer dan 1.750 huiseigenaren delen online en offline hun ervaringen. Bekijk voorbeelden, lees ervaringen en stel online vragen aan huiseigenaren.

 • Cultuurplein Noord Veluwe: Een korte kennismaking met team Onderwijs

  05 september 2022

  Claire Beukema-Hooijer is binnen het Cultuurplein Noord Veluwe cultuurcoach van de gemeente Heerde én coördinator van de afdeling Cultuur & Onderwijs.

 • Groot onderhoud Oldenkampshof

  01 september 2022

  Maandag 12 september start de herinrichting van Oldekampshof in Heerde. Er komt nieuw asfalt en ook de bestrating en bermen worden aangepakt. De Oldekampshof wordt afgesloten voor al het verkeer van 12 tot en met 7 oktober. Aanwonenden kunnen hun woning gewoon bereiken.