Cultuurplein Noord Veluwe: Een korte kennismaking met team Onderwijs

Claire Beukema-Hooijer is binnen het Cultuurplein Noord Veluwe cultuurcoach van de gemeente Heerde én coördinator van de afdeling Cultuur & Onderwijs.

Claire: ‘Als cultuurcoach zet ik mij in voor cultuur- en erfgoededucatie op de scholen. Ik verbind de scholen met culturele aanbieders, afhankelijk van de plannen, budgetten, wensen, mogelijkheden en identiteit van de school. Als cultuurcoach ben ik op de hoogte van alle subsidieregelingen voor cultuureducatie, zodat geld slim ingezet kan worden voor beter en mooier cultuuronderwijs.

Wat doet team Onderwijs zoal? Claire: ’Ons enthousiaste team bestaat uit één backoffice medewerker en drie cultuurcoaches. We staan dagelijks in contact met scholen over praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de organisatie van workshops en bezoeken aan erfgoedlocaties. We werken in de gemeenten Heerde, Hattem, Epe en Oldebroek.

Als team sparren we wekelijks over cultuureducatie, organiseren een aantal keren per jaar inspiratiedagen voor het onderwijs op de Noord-Veluwe. En zorgen we voor een actueel en kwalitatief goed aanbod van erfgoed- en cultuureducatie op onze website www.cultuurpleinnoordveluwe.nl. Op dit moment zijn we druk bezig met de organisatie van activiteiten rondom de Kinderboekenweek, welke begin oktober plaatsvindt. Als mensen vragen hebben of eens willen sparren kunnen ze me bellen of mailen via c.beukema@cultuurpleinnoordveluwe.nl of 06 – 11 88 02 88’.