Waar komen de 2 Terugwinnaars bedank-bankjes?

De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met ROVA extra aandacht gevraagd voor het goed scheiden van afval. Dat deden we met de aanpak Terugwinnaars. Al onze inwoners verdienen een dikke pluim voor hun inzet. Als bedankje biedt het college van burgemeester en wethouders Heerde en Wapenveld een bankje aan. Aan u het laatste woord waar de bankjes komen te staan.

Misschien bent u de afgelopen maanden medewerkers van de gemeente en ROVA samen tegengekomen. Achter een marktkraam met trolleys vol plastic zakken met PMD. Met een afvalspel in de kraam vroegen we aandacht voor het scheiden van afval. En dan vooral PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons). Door dit spel kon jong en oud laten zien hoe goed ze afval kunnen scheiden. Degenen die dat het beste doen, zijn Terugwinnaars.

Op 14 juni hebben 3 Terugwinnaars uit onze gemeente een prijs ontvangen van wethouder Nienhuis. Maar eigenlijk verdienen alle inwoners uit onze gemeente de titel Terugwinnaar en een dikke pluim voor het goed scheiden van afval.

U mag de locatie kiezen

Als dank daarvoor biedt het college van burgemeester en wethouders Wapenveld en Heerde een bankje aan. Dit bankje is gemaakt van gerecycled PMD. Het laat dus zien wat je met goed scheiden van afval weer kunt maken van een teruggewonnen grondstof (in dit geval PMD). Daarom is het scheiden van afval zo belangrijk.

Voor de plek van de bankjes hebben we in Heerde én Wapenveld elk twee locaties gekozen. Aan u het laatste woord: waar komen de bankjes in Heerde en Wapenveld te staan? Ga voor 29 september naar www.samenwerkenaanheerde.nl en kies uw favoriete locatie.