April 2024

 • 7 Koninklijke Onderscheidingen in Heerde

  26 april 2024

  7 inwoners van de gemeente Heerde hebben tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Olaf Prinsen.

 • Opheffen Noodfonds corona ondernemers Heerde

  13 mei 2024

  Het lokale Noodfonds corona ondernemers Heerde is stopgezet. Het fonds kreeg het afgelopen jaar geen aanvragen meer voor ondersteuning.

 • Wethouder William van Ommen: 'Opvoeden, Help!!'

  23 april 2024

  Vanaf de bank in mijn woning heb ik zicht op het Stationspark in Wapenveld. Het is een komen en gaan van jongeren die er een plek vinden om met elkaar te kletsen, te voetballen en misschien wel even (stiekem) te knuffelen of te zoenen. Helaas zijn dat niet de enige activiteiten die er plaatsvinden… Steeds vaker gebeuren er ook dingen die veel minder onschuldig zijn en zelfs heel bedreigend kunnen zijn voor diezelfde jongeren. Hier was ik onlangs helaas zelf getuige van.

 • College van B&W bezoekt Ventilex

  16 april 2024

  Het college is 9 april op bedrijfsbezoek geweest bij Ventilex. Het college is daar hartelijk ontvangen door de heren Sterenberg, Koetsier en Wouda, het huidige managementteam. Het college werd meegenomen in de historie van het bedrijf, kreeg uitleg over de machines, de markt en de locaties over de wereld waarvoor Ventilex de machines maakt en installeert.

 • Komt u een kijkje nemen achter de schermen?

  16 april 2024

  Op woensdag 16 oktober van 15.00 uur tot 20.00 uur hebben wij open huis! U kunt dan een kijkje achter de schermen nemen. Er is bewust gekozen voor de woensdag, omdat dan veel ouders vrij zijn en we ook graag kinderen bij ons open huis betrekken.

 • Groene organisaties en gemeente van start met biodiversiteitsvisie

  11 april 2024

  Groene organisaties zijn samen met de gemeente Heerde begonnen met het ontwikkelen van een plan om de biodiversiteit te verbeteren. Op 4 april vond de eerste bijeenkomst plaats, met 19 ‘groene’ organisaties uit de gemeente. Ook enkele inwoners waren aanwezig.

 • Veluwse burgemeesters en VOC-LbO ondertekenen intentieverklaring voor gezamenlijke inzet voor veteranen

  20 juni 2024

  De Stichting Veteranen Ontmoetings Centrum Legerplaats bij Oldebroek (SVOC-LbO) en de zes omliggende gemeenten, Oldebroek, Hattem, Elburg, Heerde, Nunspeet en Epe werken samen om veteranen te vinden, te binden, te informeren en met elkaar in contact te brengen. Deze afspraak werd op 28 maart ondertekend tijdens de Paaslunch op de Legerplaats bij Oldebroek.

 • Vernieling lichtmasten

  15 april 2024

  Jammer genoeg zien we steeds vaker dat lichtmasten in het Stationspark in Wapenveld worden vernield. Dit kost u en ons als gemeenschap niet alleen geld om het te herstellen, maar het is vooral ook levensgevaarlijk!

 • Gemeente nodig? Maak een afspraak

  13 mei 2024

  Het is momenteel erg druk bij onze Publieksbalie. We werken daarom volledig op afspraak. Wilt u bijvoorbeeld een rijbewijs of reisdocument (paspoort of identiteitskaart) aanvragen, een geboorte aangeven of een verhuizing doorgeven? Maak dan van tevoren een afspraak. Binnenlopen heeft geen zin, omdat we dan geen ruimte in de agenda hebben.

 • Vraag tijdig een paspoort of identiteitskaart aan

  26 februari 2024

  Heeft u een paspoort of identiteitskaart dat in 2024 verloopt? Vraag dan op tijd zo’n reisdocument aan. We krijgen dit jaar meer aanvragen dan normaal. Daardoor kan het zijn dat onze levertijd ook wat langer is.

 • Maandelijks inloopspreekuur wethouder van Ommen

  13 juni 2024

  Heeft u vragen, ideeën, zorgen en kansen die u met hem wilt delen? Kom dan naar het maandelijkse inloopspreekuur van 15.00 uur tot 16.00 uur bij Stip aan de Sportlaan 2 in Heerde.  

 • Rondkomen: alle informatie op een rij

  04 september 2023

  Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. Boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Samen zijn we Heerde.