College van B&W bezoekt Ventilex

Het college is 9 april op bedrijfsbezoek geweest bij Ventilex. Het college is daar hartelijk ontvangen door de heren Sterenberg, Koetsier en Wouda, het huidige managementteam. Het college werd meegenomen in de historie van het bedrijf, kreeg uitleg over de machines, de markt en de locaties over de wereld waarvoor Ventilex de machines maakt en installeert.

Ventilex is een bedrijf dat in 1965 is opgestart in Heerde en sindsdien is uitgegroeid tot een grote wereldwijde speler in het ontwerpen en produceren van industriële droogoplossingen voor onder andere voedingsmiddelen, diervoerders en mineralen. Ventilex neemt hierin haar verantwoordelijkheid en investeert voortdurend in innovatie en technologieontwikkeling om de meest energie- en procesefficiënte droogoplossingen te kunnen bieden. Het bedrijf staat bekend om de hoge kwaliteit. 

Aansluitend kreeg het college een rondleiding waar de verschillende stappen in het produceren van de machines werden bekeken. Hieronder ook het testcentrum, waar in samenspraak met de opdrachtgevers het drogingsproces van een product wordt ontwikkeld en getest om tot een optimale droogoplossing te komen voor dat product, om de machine daarna op de locatie in Heerde ook te ontwikkelen. 

Het college van Heerde en het managementteam van Ventilex in de bedrijfshal tijdens de rondleiding bij Ventilex.