Wethouder William van Ommen: 'Opvoeden, Help!!'

Vanaf de bank in mijn woning heb ik zicht op het Stationspark in Wapenveld. Het is een komen en gaan van jongeren die er een plek vinden om met elkaar te kletsen, te voetballen en misschien wel even (stiekem) te knuffelen of te zoenen. Helaas zijn dat niet de enige activiteiten die er plaatsvinden… Steeds vaker gebeuren er ook dingen die veel minder onschuldig zijn en zelfs heel bedreigend kunnen zijn voor diezelfde jongeren. Hier was ik onlangs helaas zelf getuige van.

William van Ommen - column aprilToegegeven, ik hing vroeger op dezelfde plaats, dronk ook wel eens een biertje en was niet altijd braaf. Maar onveilig voelde ik me toen nooit. Bovendien namen ‘wij’ onze rommel wel mee of gooiden het in de prullenbak. Gisteren heb ik er even rondgewandeld en wat je vindt is verontrustend. 

En dat terwijl ik weet dat ook de ouders van nu, net als mijn ouders vroeger, het allerbeste met hun kind voorhebben. Het is nu alleen een enorm moeilijke tijd om een kind op te voeden. We leven in een zeer onrustige wereld en dat doet veel met onze jeugd. 

Als ouder hulp vragen is (ook hierin) niet makkelijk. Toch is deze hulp er voor iedereen! Als gemeente willen we een luisterend oor zijn voor iedereen en vanuit ons ‘hoofdkwartier’ Stip wordt voor iedereen de juiste hulp gezocht en meestal gevonden! \

En ik? Voordat ik dit werk mocht doen was ik 11 jaar lang basisschoolleerkracht. Ik dacht altijd dat dit een groot voordeel zou zijn bij het opvoeden van mijn eigen kinderen. Maar eerlijk… het valt ook mij niet mee en ook ik heb soms hulp nodig. Gelukkig heb ik de drempel over weten te gaan en ik hoop dat na mij ook veel andere ouders die dit nodig hebben zullen volgen!

William van Ommen,
wethouder