Samen zijn wij Heerde: doet u mee?

De gemeente Heerde, dat bent ú. Want samen zijn wij Heerde! Inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen en de gemeentelijke organisatie. We hebben elkaar nodig om onze gemeente mooi en leefbaar te houden.

Maar om samen te kunnen leven en doen, moeten we elkaar kennen. Daarom organiseren de gemeenteraad en het college van B&W de bijeenkomst ‘Samen zijn wij Heerde’. Het wordt een gezellige bijeenkomst voor jong en oud, inclusief kinderprogramma, waarin we 'Samen' in de praktijk gaan brengen! 

Een bijeenkomst voor en door inwoners, met mooie verhalen, open gesprekken, creativiteit, muziek en lekker eten. Na de coronajaren hopen we elkaar zo weer (opnieuw) te ontmoeten en leren kennen. En willen de gemeenteraad en het college van B&W, na de verkiezingen in het voorjaar, met een frisse start beginnen.

Kom dus ook en doe mee!

  • Datum en tijd: Zaterdag 1 oktober van 10.30 – 13.30 uur
  • Locatie: Mfa De Heerd, Griftstraat 8 in Heerde
  • Voor wie: alle inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen in Heerde.

Aanmelden is gewenst in verband met de catering. Dit kan via ikdoemee@heerde.nl. Graag naam en aantal personen aangeven.

Het programma

Op zaterdag 1 oktober wordt u tussen 10.30 en 11.00 uur muzikaal ontvangen in de Heerd met koffie, thee en een Heerdenaartje. 
Om 11 uur heet de burgemeester iedereen welkom en deelt zijn visie op de bijeenkomst, de reden waarom we samen zijn, maar ook op het thema ‘Samen zijn wij Heerde’. Wat betekent participatie voor de gemeente en hoe kunnen we daar allemaal aan bijdragen?
Vervolgens hebben we een vol programma waarin we via verschillende verhalen elkaar wat beter leren kennen in Heerde. We horen bijzondere initiatieven uit de gemeenschap die inspireren om samen te werken en maken kennis met een aantal (nieuwe) raadsleden. We zijn benieuwd; waarom zijn zij raadslid geworden, en wat betekent het goede leven in Heerde voor hen? Jan van Leeuwen, Heerder troubadour houdt een mooie voordracht in Heerder dialekt. We hopen ook de stem van jongeren te horen, hoe is het om jong te zijn in Heerde?

Om 12 uur genieten we samen van een heerlijke lunch verzorgd door De Heerd en gaan we met elkaar in gesprek. Bent u ook zo nieuwsgierig naar uw buurman of -vrouw?
Vervolgens is het tijd om de handen uit de mouwen te steken, want samen zijn én maken wij Heerde. Onder begeleiding van een kunstenaar gaan we samen een groot kunstwerk maken waarin ieder laat zien hoe hij of zij in Heerde staat. Zo zien we wat de ander belangrijk vindt en verbeelden we allemaal een stukje van de bijzondere puzzel die Heerde is. 

Uiteraard sluiten we de middag af met een drankje en gezellig napraten onder het genot van muziek.

Kinderprogramma
Voor kinderen en jongeren zorgt Cultuurplein voor een aantal creatieve workshops tussen 11.00 en 12.00 uur. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er begeleiding!
Met de rest van het programma kunnen kinderen en jongeren gewoon meedoen. Daarnaast is er gedurende de hele dag nog meer vermaak waar kinderen blij van worden. 
 

Ik zie u graag op 1 oktober!

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Wiggers
Burgemeester

De gemeente Heerde, dat bent ú. Want samen zijn wij Heerde. Om samen te kunnen leven en doen, moeten we elkaar kennen. Daarom organiseren de gemeenteraad en het college van B&W een gezellige middag voor jong en oud, inclusief kinderprogramma, waarin we Samen leven en Samen doen in de praktijk gaan brengen! Na de coronajaren hopen we elkaar zo weer (opnieuw) te ontmoeten en leren kennen.  Kom dus ook en doe mee! Datum en tijd: Zaterdag 1 oktober van 11.00 – 14.00 uur Locatie: De oude gemeentewerf, Dorpsstraat 7, 8181 HL  Heerde  Aanmelden is gewenst in verband met catering. Dit kan via ikdoemee@heerde.nl. Graag naam en aantal personen aangeven.  Met vriendelijke groet,  Jan Willem Wiggers Burgemeester