Gemeentebestuur Heerde bepleit herinrichting luchtruim

23-10-2017

Het gemeentebestuur van Heerde bepleit bij de Staatssecretaris nogmaals om een herinrichting van het luchtruim. Pas daarna kunnen de effecten van de routes worden onderzocht en keuzes worden gemaakt.

Onderzoek noodzakelijk

De voorgenomen opening van vliegveld Lelystad roept veel emoties op. Het bestuur van de gemeente Heerde begrijpt dit, omdat de vliegtuigen relatief laag over de gemeente vliegen en hier niet is onderzocht wat de geluidsoverlast zal zijn. Het gemeentebestuur stelt een zorgvuldige en maatschappelijk gedragen besluitvorming voorop. Vandaar dat het bestuur nogmaals hiertoe oproept in de internetconsultatie die momenteel plaatsvindt.

Standpunt gemeentebestuur

In de internetconsultatie roept het gemeentebestuur op tot een herinrichting van het luchtruim, zodat het vliegverkeer op een aanvaardbare hoogte kan komen. Daarna kan worden onderzocht wat het effect is van de verschillende routemogelijkheden. Op basis van dat onderzoek kunnen dan keuzes worden gemaakt.

Internetconsultatie

De internetconsultatie is toegankelijk voor iedereen. U kunt hiervoor naar de website www.internetconsultatie.nl/lelystadairport.