Gast van de raad

Staat er een onderwerp op de agenda dat uw buitengewone interesse heeft? Of misschien zelfs wel meer? Meld u dan aan als gast van de raad.

U kunt zich aanmelden door

  • een mail te sturen naar griffie@heerde.nl of
  • te bellen naar telefoonnummer 0578 - 69 94 94.

U ontvangt dan een uitnodiging van de voorzitter van de raad (de burgemeester) en documentatie over de vergadering waarvoor u wordt uitgenodigd. Natuurlijk mag u iemand meenemen. Er is plaats voor maximaal vier personen per vergadering.

Hoe werkt het?

Twee raadsleden treden als gastheer/-vrouw op. Zij ontvangen u op de avond voor de raadsvergadering, geven tekst en uitleg over onder andere de agenda, de vergaderstukken, het verloop van een raadsvergadering en de samenstelling van de gemeenteraad.

Als gast van de raad neemt u tijdens de vergadering plaats op de publieke tribune. U bent hierbij niet verplicht de vergadering in zijn geheel bij te wonen. Na afloop van de vergadering is er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Komt een bepaalde avond u niet gelegen, maar wilt u wel graag een andere keer gast van de raad zijn? Mail of bel dan ook gerust om u aan te melden.