Griffier (beoogd)

De gemeenteraad van Heerde zoekt een ambitieuze raads-, staten- of bestuursadviseur die de stap wil zetten naar

Griffier (beoogd)

Heerde │ 32-36 uur │ Academisch (denk- en werkniveau │ Max. € 6.103,-

met ingang van 1 januari 2023; na een half jaar volgt aanwijzing als griffier (rond juli 2023).

De beoogd griffier wordt in eerste instantie aangenomen als tijdelijk raadsadviseur en gaat een af te spreken ontwikkeltraject in. De bedoeling is dat de beoogd griffier rond juli 2023 de functie van griffier gaat innemen.

Wil jij deze rol binnen onze bruisende organisatie?

Wie ben jij?

Na een inwerkperiode van een half jaar ondersteun je als griffier de gemeenteraad, de fracties en individuele raadsleden. Je bent de schakel tussen raad, college en de ambtelijke organisatie. Verder ben je verantwoordelijk voor de procesmatige en inhoudelijke ondersteuning van de raad en voor de taken die daarbij horen. Je geeft leiding aan de griffie.

Wie zijn wij?

Heerde ligt in Gelderland aan de A50, tussen gemeenten als Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Zutphen: een bestuurlijk interessante regio waar veel te beleven en te leren valt. Heerde is een kleine gemeente, maar met alle opgaven waar grotere gemeenten ook voor staan. Van stikstof en Omgevingswet tot vluchtelingen, van woningbouw tot de inrichting van het buitengebied. Regionale samenwerking is voor Heerde dan ook van levensbelang. Onze gemeenteraad hoopt in 2023 een nieuwe burgemeester voor te dragen.

De gemeente Heerde bestaat uit vier dorpen: Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten. Met uitgestrekte bossen en heidevelden, bijzondere fiets- en wandelroutes en het Heerderstrand zijn er veel trekpleisters binnen de gemeente. De gemeente heeft een oppervlakte van ruim 8.000 hectare en ruim 18.000 inwoners.

De gemeenteraad van Heerde telt 17 raadsleden, verdeeld over 6 fracties. De griffie bestaat uit een griffier, een raadsadviseur en een griffiemedewerker.

Wat ga je doen?

Je start als raadsadviseur met ondersteuning van de interim griffier en de Werkgeverscommissie. Je krijgt de ruimte voor opleiding en vorming en kijkt en leert mee met de interim griffier. Na een halfjaar bekijken we samen of je een goede basis hebt opgebouwd om de griffiersfunctie zelfstandig uit te oefenen.

Nadat je het stokje hebt overgenomen van de interim, draag je zorg voor de ondersteuning en de (strategische) advisering van de raad. Je bent hierin onafhankelijk en politiek neutraal. Je treedt op als eerste adviseur van de gemeenteraad, de raadsvoorzitter en het fractievoorzittersoverleg (presidium) en van commissies die de gemeenteraad heeft ingesteld. Je adviseert gevraagd en ongevraagd.

Op basis van gelijkwaardigheid voer je namens de raad overleg met de burgemeester en de gemeentesecretaris in de lokale driehoek.

De raad van Heerde zet in op burgerparticipatie. Je bent een belangrijke schakel in dat samenspel tussen de raad en onze inwoners; voor hen ben je het eerste aanspreekpunt met betrekking tot de raad. Tegelijk maak jij de raad zichtbaar bij de inwoners. Je zet je in om hen actief bij het bestuur te betrekken.

Wat breng je mee?

  • De uitgesproken ambitie om het vak van griffier te leren en de bereidheid om het daartoe afgesproken ontwikkel- en leerproces te doorlopen;
  • Een academisch denk- en werkniveau met een afgeronde (bestuurlijk-juridische of bestuurskundige) opleiding;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met procedures en (werk)processen en met beleids- en besluitvorming binnen een democratisch bestuursorgaan.

Welke competenties vraagt dit?

  • Je beschikt over inlevingsvermogen en over een goed gevoel voor maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je hebt overzicht over het gemeentelijke speelveld;
  • Je hebt goede communicatieve, coachende, adviserende en organiserende vaardigheden. Je kunt strategisch denken en je bent oplossingsgericht;
  • Je toont initiatief en bent gericht op samenwerking;
  • Je bent stressbestendig en flexibel;
  • Je beschikt over visie op je werk; je bent in staat tot onafhankelijk denken en doen.

NB: We houden hierbij uiteraard rekening met het ontwikkeltraject waarin je de gelegenheid krijgt je competenties en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Mede hierom is een ontwikkelassessment onderdeel van de procedure.

Wat bieden wij jou?

Allereerst een interessante topfunctie in een prettige, dynamische, politiek bestuurlijke werkomgeving met alle ruimte om initiatief te nemen en je te ontwikkelen. Tijdens je start als raadsadviseur krijg je de gelegenheid om door te groeien naar de functie van griffier. Dat gebeurt volgens een ontwikkelplan met begeleiding van de interim griffier en de werkgeverscommissie. Het plan is dat je halverwege 2023 overstapt naar de functie van griffier. We bieden je in eerste instantie een tijdelijk contract van een half jaar. Als we na die periode samen concluderen dat we met elkaar verder willen, bieden we je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden we je vanaf 1 januari 2023 een bruto salaris op basis van schaal 10 van de cao gemeenten (tussen € 3.090,- en € 4.671,-). Bij functioneren naar wederzijdse tevredenheid volgt halverwege 2023 aanwijzing en inschaling als griffier op basis van schaal 12 van de cao gemeenten (tussen € 4.447,- en € 6.103,-).

Omdat we je graag de gelegenheid geven te groeien als persoon en als functionaris, bieden we je op jouw groei en functie gerichte opleidingsfaciliteiten. Ook kent de gemeente uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan, bedrijfsfitness en een individueel keuzebudget van 17,05%.

We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt.

Meer informatie?

Voor informatie over de vacature en/of procedure kun je contact opnemen met de voorzitter van de werkgeverscommissie, Joke Grotenhuis, telefoon 06 - 53 55 30 39 of j.grotenhuis@heerde.nl, of met Werner Damman, interim griffier, telefoon 06 - 31 79 30 71 of w.damman@heerde.nl

Interesse?

We ontvangen je cv en motivatiebrief graag uiterlijk zondag 9 oktober 2022 via onze sollicitatiepagina. De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat gepland voor 20 oktober (’s avonds). 

‘Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. We streven als organisatie naar een personele samenstelling die een afspiegeling is van de inclusieve samenleving’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!