Wereldwijd naoberschap

Heerde is Cittaslow én Fairtrade. Heerde is de eerste en enige gemeente in Nederland die beide keurmerken heeft. Met deze keurmerken laat Heerde zien ‘wereldwijd naoberschap’ belangrijk te vinden.

Bij beide keurmerken staat de aandacht voor de medemens centraal. Waar naoberschap één van de vijf kernwaarden is binnen Cittaslow-Nederland, is Fairtrade gericht op de ontwikkeling van dorpsgemeenschappen en boerencoöperaties in ontwikkelingslanden. Beide gaan over solidariteit. En beide richten ze zich op een duurzame wereld en duurzame productie.

  • Wereldwijd naoberschap

    Aandacht voor de ander (dichtbij of ver weg), leefomstandigheden en duurzaamheid. Dat tonen we met de keurmerken Fairtrade en Cittaslow

  • Cittaslow

    Wij dragen sinds 2012 het internationale Cittaslow-keurmerk. In een Cittaslow-gemeente kunnen inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier en in een menselijk tempo genieten.

  • Fairtrade

    Wij zijn sinds oktober 2021 een Fairtrade-gemeente. Met deze titel laten we weer zien dat we als gemeente oog hebben voor eerlijke handel, leefomstandigheden van producenten en milieu.