• Dank jullie wel jonge mantelzorgers!

01 mei 2022

De gemeenteraad heeft veel waardering voor onze jonge mantelzorgers. Mantelzorgers, jong en oud, zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, buur, vriend of kennis. Om hiervoor onze dank uit te spreken, ontvangen jonge mantelzorgers hun mantelzorgcompliment in de week van de Jonge Mantelzorger. De week is dit jaar van 1 tot en met 7 juni.

• Minder bijenkasten voor het behoud van wilde insecten

19 mei 2022

Het gaat slecht met de insecten in Nederland. Daarom zijn er diverse acties gehouden, onder andere voor het behoud van de honingbij. Maar met de 360 soorten wilde bijen gaat het minder goed. Om deze meer kans te geven, is een gevarieerde heide belangrijk, maar ook minder bijenkasten.

• Gewijzigde afvalinzameling rond Pinksteren

19 mei 2022

Op tweede pinksterdag (maandag 6 juni) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Heerde. De containers worden op een andere dag geleegd.

• Cyclomedia maakt foto’s in onze gemeente

16 mei 2022

Binnenkort rijden er auto’s door onze gemeente die foto’s maken van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt Cyclomedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. Cyclomedia heeft hier toestemming voor. Deze foto’s bevatten mogelijk persoonsgegevens, zoals herkenbare gezichten. Hiervoor geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

• Eenmalige energietoeslag alsnog aanvragen

16 mei 2022

De eenmalige energietoeslag is begin mei automatisch uitbetaald. Voldoet uw huishouden aan de voorwaarden en heeft u geen automatische uitkering ontvangen? Dan kunt u alsnog een aanvraag indienen.

• Heerde: wereldwijd naoberschap

12 mei 2022

Sinds kort ziet u het duidelijk aangegeven als u de gemeente Heerde binnenrijdt: Heerde is Cittaslow én Fairtrade. Heerde is de eerste en enige gemeente in Nederland die beide keurmerken heeft. Met deze keurmerken laat Heerde zien ‘wereldwijd naoberschap’ belangrijk te vinden.

• Postuum oorlogskruis voor W. van de Vosse

11 mei 2022

De heer W. (Willem) van de Vosse (*08-09-1908, †30-04-1985) ontvangt op 14 mei postuum het Mobilisatie-oorlogskruis. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan zijn zoon, Ton van de Vosse, door burgemeester Jan Willem Wiggers. De onderscheiding is toegekend aan de heer W. van der Vosse door het Ministerie van Defensie, als blijk van respect en waardering voor zijn inzet onder buitengewoon moeilijke omstandigheden.

• Wiggers langer waarnemend burgemeester in Heerde

10 mei 2022

De sollicitatieprocedure voor een kroonbenoemde burgemeester in de gemeente Heerde zal pas komend voorjaar plaatsvinden. Dit betekent dat waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers deze functie voorlopig voortzet. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft dit afgesproken met de heer Wiggers en de Commissaris van de Koning, de heer John Berends.

• Groot onderhoud A50 tussen Epe en Heerde

12 mei 2022

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit op de A50 tussen Epe en Heerde in de richting van Zwolle. In de periode van 30 mei tot 28 juni wordt er in 14 nachten aan de weg gewerkt.

• We hebben voldoende fietsen voor nieuwkomers

09 mei 2022

Onze oproep voor gebruikte fietsen voor nieuwkomers heeft voldoende fietsen opgeleverd. Inleveren is niet meer mogelijk.