Nieuws RSS icoon

 • Bedrijventerreinen ondernemen veilig

  De bedrijventerreinen van de gemeente Hattem, Heerde en Oldebroek ontvingen onlangs de certificaten voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit gebeurde bij Molen de Vlijt in Wapenveld. Voor de gemeente Heerde nam wethouder Wolbert Meijer het certificaat in ontvangst.

 • B&W in gesprek met predikanten

  Het college van B&W ontving onlangs de voorgangers en predikanten uit de gemeente Heerde. Jaarlijks komen ze bij elkaar om met elkaar diverse onderwerpen te bespreken die zowel de burgerlijke als kerkelijke gemeenten raken.

 • Wethouder Cegerek richt Fairtrade tafel in

  Woensdag 30 oktober heeft wethouder Cegerek ‘De tafel van…’ geopend in de Wereldwinkel in Heerde. Elke maand wordt deze tafel door een instantie, onderneming, school, vereniging etc. uit gemeente Heerde ingericht.

 • Vrijwilligersavond 2019

  Binnenkort is het weer zover: de landelijke vrijwilligersdag. Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en daarom zet Stichting Vrijwilligers Platform Heerde-Wapenveld-Veessen-Vorchten de plaatselijke vrijwilligers in het zonnetje door het organiseren van een vrijwilligersavond op vrijdag 29 november 2019.

 • Denk mee met de Regionale Energiestrategie

  De gemeente Heerde werkt samen met de Cleantech Regio hard aan een Regionale Energiestrategie (RES). Hierin leggen we vast hoeveel duurzame en grootschalige energie we in de regio kunnen opwekken.

 • Stooktips om (rook)overlast te beperken

  Het wordt kouder buiten, dus de houtkachel kan weer aan. Maar houtrook kan geuroverlast veroorzaken, evenals gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en luchtwegklachten. Gebruik onderstaande stooktips om de overlast voor uw buren te beperken!

 • ‘Ik val op!’ fietsverlichtingscampagne in gemeente Heerde

  Goede fietsverlichting is belangrijk. Voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. Gemeente Heerde levert graag een positieve bijdrage om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen. Daarom bezoekt het campagneteam van ‘Ik val op!’ de gemeente op 7 november in de Sportlaan, van 18.00 tot 21.00 uur.

 • Heerde wil Fair Trade worden

  Een werkgroep van ondernemers en ambtenaren uit Heerde gaat onderzoeken of de gemeente Heerde een Fair Trade gemeente kan worden. Dit zou ook mooi aansluiten bij het keurmerk Cittaslow dat de gemeente al heeft.

 • Nomineert u iemand, een bedrijf of vereniging voor de Cittaslowprijs?

  Nomineert u iemand, een bedrijf of vereniging voor de Cittaslowprijs 2019? Met deze prijs wil de gemeente mensen of bedrijven in het zonnetje zetten die zich onderscheiden in de waarden waar Cittaslow voor staat.

 • Groot onderzoek naar koopgedrag in Oost-Nederland

  De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen.

 • Wilt u geldloos betalen?

  Vanaf 9 november draait in Heerde een pilot met een app voor ‘geldloos betalen’. Doet u mee? Deze app past in de ambities van de gemeente om circulair te worden. Daarover houdt de gemeente een bijeenkomst op 7 november, waar u van harte welkom bent.

 • Samen zijn wij Heerde!

  Wat zie ik vaak in onze gemeente wat een mooie samenleving we vormen. Ik kom als burgemeester veel mensen tegen die er voor elkaar willen zijn en elkaar willen helpen of voor elkaar willen zorgen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Bloem

  De heer G. (Gerard) Bloem ontving op vrijdag 18 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koops-Scheele. De heer Bloem werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Bloem is van onschatbare waarde voor de gemeenschap in Veessen.

 • Binnenkijken in honderden woningen: Duurzame Huizen Route

  Ruim 1400 eigenaren van woningen, VvE’s en woonboten hebben hun woning als voorbeeld aangemeld op het platform www.duurzamehuizenroute.nl. Bijna een kwart van de huizen is aardgasvrij en velen zijn op weg ernaar toe.

 • Financiën gemeente Heerde voorzichtig positief

  Een tussentijdse analyse over 2019 laat zien dat de financiën van de gemeente Heerde zich positief ontwikkelen. Ook voor de komende jaren lijkt dat het geval te zijn.

 • Haardhout te koop bij Werkbedrijf Lucrato

  U kunt vers gekloofd haardhout kopen bij Lucrato als u inwoner bent van de gemeente Heerde. Het gaat om hout uit het openbaar groen van onze gemeente. Dit hout wordt verkocht vanuit het participatieproject van de gemeente Heerde in samenwerking met Lucrato.

 • Werkgroep maakt mooi programma voor 75 jaar bevrijding

  Komend jaar vieren we in heel Nederland dat we 75 jaar geleden werden bevrijd van het juk van de Duitse bezetter. Ook in Heerde wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. De werkgroep ‘75 jaar bevrijding Heerde’ heeft er de handen aan vol.

 • Gemeente Heerde zegt Dankjewel! tegen ondernemers

  De gemeente Heerde reikt op 17 oktober de Dankjewel-taart uit aan Houtman Transport te Heerde. Met het uitreiken van deze taart bedankt Heerde symbolisch alle ondernemers uit deze gemeente die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

 • Brandpreventieweken

  Als het om brand gaat, denken we vaak: “Dat overkomt mij niet”. We hangen misschien een paar brandmelders op in huis, maar verder maken we er ons in de praktijk niet erg druk om. En misschien schuilt juist daar het gevaar! Veel branden komen voort uit het feit dat we niet veilig omgaan met risico’s.

 • Duurzame verlichting in Wapenveld

  Vanaf half oktober gaat de gemeente de openbare verlichting in Wapenveld vernieuwen. De huidige lampen vervangen we door duurzame LED-verlichting. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november.

 • Start grootonderhoud diverse bruggen Apeldoorns kanaal

  Op maandag 14 oktober begint het grootonderhoud van vier bruggen over het Apeldoorns Kanaal in onze gemeente.

 • Liever geen losse voorwerpen op de graven

  Nu het blad weer van de bomen valt worden er bladblazers ingezet op de gemeentelijke begraafplaatsen. Door het bladblazen of de herfstwind kunnen voorwerpen op de graven, zoals losse bloemen of tekeningen, wegwaaien.

 • Verkenning vliegroutes Lelystad Airport Noord-Veluwe

  18-09-2019