Nieuws

 • 1 jaar opvang Oekraïners in Groot Stokkert

  23 maart 2023

  Op 27 maart 2022 kwam de eerste groep Oekraïense vluchtelingen aan op Groot Stokkert. Wat toen een opvang leek voor enkele maanden, blijkt nu al een jaar te bestaan en het lijkt er niet op dat de situatie gauw verandert. Gelukkig vinden de Oekraïners hier een goed onderdak, mede dankzij de vrijwilligers.

 • Eerste kievitsei in Heerde gevonden

  21 maart 2023

  Het eerste nestje met maar liefst drie kievitseieren is maandag 20 maart rond 12.15 uur gevonden in het Wapenvelder Broek door de heer Jan van Loo. Dit is later dan vorig jaar. Het nestje met het eerste kievitsei werd toen op 17 maart gevonden door de heer Boeve.

 • Opfriscursus voor fietsers en e-bikers

  21 maart 2023

  Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert - in samenwerking met de gemeente Heerde - een VVN Opfriscursus voor fietsers en e-bikers van 50 jaar en ouder. Tijdens een informele bijeenkomst gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag.

 • Werken aan gasverbrandingsinstallatie: alleen bedrijven met een CO-vrij certificaat

  21 maart 2023

  Vanaf 1 april dit jaar bent u verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan uw cv-ketel, geiser, gashaard of gaskachel. Zelf klussen aan deze apparaten is dan strafbaar.

 • Rekenkamercommissie: accommodatiebeleid gemeente Heerde niet op orde

  16 maart 2023

  De rekenkamercommissie gemeente Heerde heeft met ondersteuning van een extern onderzoeksbureau een onderzoek uitgevoerd naar het accommodatiebeleid van de gemeente Heerde. Het onderzoek had betrekking op de sport- en welzijnsaccommodaties in de gemeente Heerde. Hoofdvraag van het onderzoek was hoe doelmatig en doeltreffend het accommodatiebeleid van de gemeente Heerde is en hoe dat beleid wordt uitgevoerd.

 • Wethouder William van Ommen: Contact gezocht!

  14 maart 2023

  Het was 8 oktober van het vorige jaar toen het ouder/kind-festival werd gehouden. Een festival waar ik als wethouder jeugd de eervolle taak had om plaats te nemen aan een tafel waar kinderen/jeugdigen met mij in gesprek konden om hun goede ideeën met mij te delen. 

 • Juridisch vrijwilliger Heerde Energiek

  13 maart 2023

  De energiecoöperatie Heerde Energiek drijft op vrijwilligers. Deze vrijwilligers zitten in het bestuur van de coöperatie en in de verschillende projectgroepen die zich bezighouden met de voorbereiding en onderhoud van de projecten. Dat zijn de technisch geschoolde vrijwilligers.

 • Tijdelijke Subsidieregeling Winterfonds

  Heeft uw maatschappelijke organisatie in 2022 te maken gehad met stijgende energieprijzen? En is deze organisatie in de gemeente Heerde? Dan kunt u mogelijk financiële ondersteuning aanvragen bij ons. Dat kan via de tijdelijke subsidieregeling Winterfonds. Deze regeling ondersteunt maatschappelijke organisaties met een hoge energierekening over het jaar 2022.

 • Teruggaaf energiebelasting instellingen

  Bepaalde instellingen kunnen in aanmerking komen voor teruggaaf van een deel van de energiebelasting (EB). Deze energiebelasting betaalt u aan de energieleverancier en staat vermeld op de jaarlijkse eindafrekening. Bekijk de informatie op de website van de Belastingdienst.

 • Ambitieuze woningopgave voor Heerde

  09 maart 2023

  De gemeente Heerde zet in op de bouw van 1010 nieuwe woningen tot en met 2030. Dat staat in de Woondeal voor de Stedendriehoek, die op woensdag 8 maart is getekend. Dit is een verhoging ten opzichte van eerdere afspraken. Omdat hierbij vooral aandacht is voor betaalbare koop- en huurwoningen, is dit goed nieuws voor woningzoekers in Heerde.