Nieuws

 • Extra energietoeslag voor lagere inkomens

  06 oktober 2022

  Alle huishoudens krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 rond de € 565,- minder aan energiebelasting en btw.

 • Nomineert u iemand, een bedrijf of vereniging voor de Cittaslowprijs 2022?

  28 november 2022

  Met de Cittaslowprijs willen wij mensen, verenigingen of bedrijven in het zonnetje zetten die zich onderscheiden in de waarden waar Cittaslow voor staat.

 • Rondkomen: alle informatie op een rij

  28 november 2022

  Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. Boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Samen zijn we Heerde.

 • Informatieavond centrumplan Heerde

  28 november 2022

  Wilt u meer weten over het centrumplan Heerde? U bent van harte welkom op de informatieavond.

 • Gemeente Heerde van start met online verlengen rijbewijs

  28 november 2022

  Vanaf 1 februari 2023 kunt u in de gemeente Heerde online uw rijbewijs verlengen. U vraagt de verlenging via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentekantoor.

 • Informatie bij een noodsituatie?

  28 november 2022

  NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

 • RDW-erkende fotograaf voor digitaal aanvragen rijbewijs

  28 november 2022

  In de gemeente Heerde is het vanaf 1 februari 2023 mogelijk om online het rijbewijs te verlengen. Een belangrijk onderdeel in dit proces is de door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) erkende fotograaf.

 • Acties om u te ondersteunen bij en adviseren over verduurzaming van uw woning

  Dit najaar organiseert de gemeente Heerde, in samenwerking Heerde Energiek en het Regionaal Energieloket, verschillende acties om inwoners te ondersteunen bij en adviseren over de verduurzaming van de woning. Op deze pagina zetten we de acties op een rij!

 • Sport- en preventieakkoord uit het startblok!

  22 november 2022

  Het is een periode rustig geweest rondom het Sport- en preventieakkoord. Dit kwam onder andere door de coronapandemie. In de akkoorden spreken veel lokale partners de ambitie uit om te komen tot een sportievere en gezondere Heerder samenleving. De afgelopen tijd is er weer allerlei beweging. Diverse organisaties denken samen na over de bijdrage die ze willen en kunnen leveren, en maken daarvoor concrete plannen op. De eerste resultaten van die inspanningen worden nu zichtbaar. 

 • Onthulling schilderij oud-burgemeester

  17 november 2022

  Onlangs is het schilderij van oud-burgemeester Jacqueline Groen onthuld. Het is in Heerde een goed gebruik dat er een schilderij wordt gemaakt van burgemeesters na afloop van hun ambtsperiode. Deze hangen in het Raadhuis (Dorpsstraat 1 te Heerde).