• Wensballonnen verboden in nieuwe APV

Maandag 2 oktober heeft de gemeenteraad een nieuwe APV (Algemene Plaatselijke Verordening) vastgesteld. Eén van de veranderingen ten opzichte van de vorige versie is het verbod op het oplaten van wens- of geluksballonnen.

• Contactonderzoek tuberculose in Vaassen
  • Meld gevaarlijk vuurwerk

Ook uw kind kan in aanraking komen met onveilig vuurwerk. Vuurwerk dat illegaal Nederland binnenkomt, is vaak levensgevaarlijk. Via het illegale circuit wordt dit vooral aan jongeren verkocht

• Vrijwilligers: gratis verzekering en VOG

Iedere vrijwilliger, die actief is in de gemeente Heerde of voor een organisatie uit de gemeente of iedere mantelzorger, is automatisch en gratis verzekerd!

• Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ in Heerde

De gemeente Heerde vindt het belangrijk dat haar jongeren veilig door het donker fietsen en daarom komt de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland naar Heerde.

• Onderzoek Burgerpeiling ‘Waar staat je gemeente’ 2017

De gemeente Heerde werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Hiervoor willen wij graag weten wat u als inwoner onze dienstverlening vindt. Daarom voeren wij binnenkort een onderzoek uit onder onze inwoners.

• Save the date! Ondernemersmeeting donderdagavond 16 november

Alle ondernemers uit de gemeente Heerde zijn donderdagavond 16 november welkom tijdens de Ondernemersmeeting. Het is een avond van inspiratie en ontmoeten van, voor en door ondernemers.

• College van B&W bezoekt TSN

Het college van B&W heeft op dinsdag 10 oktober een bedrijfsbezoek gebracht aan TSN Holding.

• Liever geen losse voorwerpen op graven

Nu het blad weer van de bomen valt worden er bladblazers ingezet op de gemeentelijke begraafplaatsen. Door het bladblazen of de herfstwind kunnen voorwerpen op de graven, zoals losse bloemen of tekeningen, verwaaien.

• Gerwin Bokhorst werkt graag in het groen

Gerwin Bokhorst werkt al jaren in de groenvoorziening van de gemeente Heerde. Hij vindt het leuk werk, op de maaimachine. ‘Ik ben een beetje eigen baas’, zegt hij. ‘Ik kan zelf mijn pauzes regelen. Maar het werk moet wel af’.

• Nieuwe Cittaslowsupporters

Dinsdag 3 oktober heeft burgemeester Pijnenburg drie nieuwe Cittaslowsupporters benoemd. Dit gebeurde tijdens de supportersavond die gehouden werd op Vrieze’s Erfgoed.

• Partnergemeente Balve geïnspireerd door Heerde

Tijdens het bezoek van de Duitse partnergemeente aan Heerde raakten ze geïnspireerd door alles wat er in deze gemeente plaatsvindt. Vooraf had Balve aangegeven vooral geïnteresseerd te zijn in het kantoorconcept van de gemeente Heerde.

• Baby geboren? Maak van je roze wolk geen rookwolk… RozeWolk

Ouders die in oktober in Heerde aangifte doen van een geboorte krijgen een geboortetasje aangeboden. Het zijn namelijk de jaarlijkse Brandpreventieweken!

• Duurzame Huizen Route wijst u de weg naar verduurzaming

Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route haar eerste lustrum. Inmiddels hebben meer dan 745 huiseigenaren hun woning als voorbeeld aangemeld op de website.