Nieuws

 • 100-dagen brief burgemeester Olaf Prinsen

  13 februari 2024

  In deze brief richt de burgemeester zich tot de gemeenteraad, maar zeker ook tot de inwoners van Heerde, de medewerkers en de collega's in het college van de gemeente.

 • Veiligheid in Noord-Veluwe centraal met Integraal Veiligheidsplan 2024-2027

  20 februari 2024

  De gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek slaan de handen ineen met het Openbaar Ministerie en Politiebasisteam Veluwe Noord. Ze presenteren samen het Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2024-2027. Dit plan richt zich op een integrale aanpak van de thema’s jeugd en veiligheid, ondermijning en digitale criminaliteit. Het doel: een veilige samenleving op de Noord-Veluwe.

 • Gemeente Heerde en ROVA geven vervolg aan proef met bokashi

  14 februari 2024

  Als vervolg op de proef van vorig jaar doen de gemeente Heerde en ROVA ook dit jaar een circulaire proef met het maken van bokashi. Afgelopen herfst is de gemeente druk geweest met het inzamelen van afgevallen bladeren. Dit blad is weer naar het terrein van agrariër Hassink in Veessen gebracht.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Op de laatste werkdag voor Koningsdag vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Vindt u dat iemand een lintje (of officieel: Koninklijke Onderscheiding) verdient? Draag die dan voor!

 • Column burgemeester Olaf Prinsen

  15 februari 2024

  Voorafgaand aan de laatste raadsvergadering introduceerde de gemeenteraad een nieuwe manier voor inwoners om iets op de agenda te zetten: de zeepkist. Misschien dat u denkt dat het iets te maken heeft met de Klok-fabriek, maar de naam verwijst naar het Londense Hyde Park. In de Speakers’ Corner kan men daar in het openbaar een mening verkondigen en men doet dit vaak staand op een zeepkist.

 • Kabinet investeert 30 miljoen euro in Regio Zwolle

  Het Rijk trekt 30 miljoen euro uit voor een nieuwe Regio Deal met Regio Zwolle. De regionale partners investeren minimaal hetzelfde bedrag. Hiermee kunnende opgaven in de regio versneld en met meer impact worden opgepakt om de 800.000 inwoners en 80.000 ondernemers een sterker toekomstperspectief te bieden.

 • Innoveren op het boerenerf in de Stedendriehoek en IJsselvallei

  12 februari 2024

  Het Agro Innovatie Event op 28 februari staat volledig in het teken van vernieuwingen op en rondom het boerenerf. Het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om toekomstgericht ondernemerschap en dit is precies waar het Agro Innovatie Event om draait. Tijdens het event is er ook ruimte is voor ontmoeting.

 • Lucrato helpt Oekraïners naar de regionale arbeidsmarkt

  06 februari 2024

  Werkleerbedrijf Lucrato kreeg in december 2022 de opdracht van de gemeente Heerde om Oekraïense werkzoekenden, die op Groot Stokkert verblijven, kansen te bieden op de regionale arbeidsmarkt. Hiermee werden ook werkgevers bediend in hun zoektocht naar gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Zo sneed het mes aan 2 kanten. Dit heeft inmiddels geleid tot 80 geslaagde matches.

 • Uw mening telt voor ons mobiliteitsplan!

  19 februari 2024

  Mobiliteit is belangrijk. Winkelbezoek, werk, de kinderen naar school brengen. In onze gemeente moeten we de wegen daar goed voor inrichten. Daarom stellen we een mobiliteitsplan op. Graag horen wij van u welke plekken in de gemeente u verkeersonveilig vindt. Kom daarom meepraten op 1 van de bijeenkomsten die we hiervoor organiseren.

 • Heerde plaatst Ecomaat bij Van Meurspark

  30 januari 2024

  Bij de plannen voor het centrumgebied van Heerde heeft de gemeente ook oog voor natuur. Daarom plaatst de gemeente Heerde op 1 februari een Ecomaat aan de rand van het gebied in het Van Meurspark.