Nieuws RSS icoon

• Dienstverlening gemeente Heerde aangepast

In Nederland gelden maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit heeft ook voor u gevolgen.

• Wegwerkzaamheden Kloosterakkers-Distelakker

Op maandag 20 juli begint de herinrichting van de Kloosterakkers en Distelakker in Veessen. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het asfalt en het aanbrengen van nieuwe bestrating, evenals het aanbrengen van infiltratieriolering en afkoppelen van de woningen.

• Gratis webinar ‘Geef inbrekers geen kans’

De versoepeling van de Coronamaatregelen zorgt ervoor dat het normale leven steeds meer op gang komt. Dat geldt helaas ook voor inbrekers die weer eropuit gaan.

• Samen actief

De afgelopen maanden was het credo ‘blijf zoveel mogelijk thuis’, maar gelukkig krijgen we stapsgewijs onze vrijheden terug. Met inachtneming van de anderhalve meter afstand is er weer veel mogelijk. Dus de hoogste tijd om naar buiten te gaan en in beweging te komen.

• Werkzaamheden en sloop Willem-Alexanderschool

Op 6 juli zijn de werkzaamheden gestart rond de sloop van de voormalige Willem-Alexanderschool (Rooboerskamp in Heerde). Het terrein wordt na de sloop ingericht als bouwterrein, voor de bouw van nieuwe woningen.

• Bezoekersdrukte in Gelderland

De vakanties beginnen weer. Vanwege het coronavirus blijven veel mensen in Nederland. En omdat de Veluwe en populaire bestemming is, zou het weleens druk kunnen worden. En het is nog steeds noodzakelijk om drukte te vermijden. Maar hoe weet u waar het druk is?

• Onderzoeken: hoe u reageert op de corona-maatregelen

06-07-2020

• Koninklijk gedecoreerden ontvangen lintje

Loco-burgemeester Wolbert Meijer heeft op 3 juli aan zes inwoners van de gemeente Heerde de decoraties mogen overhandigen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. Deze zouden normaliter tijdens de lintjesregen op 24 april zijn overhandigd, maar door de coronacrisis ging de lintjesregen niet door. Vanuit de rijksoverheid is later bepaald dat de overhandiging van de decoraties op 3 juli moest plaatsvinden.

• Nieuwe noodverordening per 1 juli

01-07-2020

• Financiële vooruitzichten Heerde licht positief

De gemeente Heerde mag in de komende jaren financieel een licht positief resultaat verwachten. In 2020 is dit slechts ruim €3.000, de jaren daarna rond twee ton.