Gezondheidsverklaring rijbewijs aanvragen

De Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente, het CBR of uw rijschool. De verklaring levert u in bij het CBR, eventueel met een doktersverklaring. Er zijn verschillende soorten verklaringen. Afhankelijk van uw situatie is één van die verklaringen voor u van toepassing. Denk daarbij aan uw leeftijd, uw medische situatie of het moment dat uw huidige rijbewijs afloopt.

Gezondheidsverklaring online aanvragen Hiervoor heeft u DigiD nodig. U kunt betalen via iDEAL of een creditcard (Visa of Mastercard).

Binnen vijf werkdagen wordt uw verklaring verstuurd naar het door u opgegeven adres.

Als u in de gemeente Heerde woont, kunnen wij eenvoudig nagaan welk formulier u nodig heeft. Als u geen inwoner bent, kunnen wij niet garanderen dat u het juiste formulier krijgt. Om deze reden kunt u, als u niet in de gemeente Heerde woont, de Gezondheidsverklaring alleen persoonlijk op het gemeentekantoor aanvragen.

Kosten

  • Gezondheidsverklaring rijbewijs: € 37,85 (prijspeil 2019)

Gemeentekantoor

U kunt de Gezondheidsverklaring ook aanvragen bij de balie in het gemeentekantoor. Dit kan alleen op afspraak.

Meenemen

  • Voldoende geld. Kijk bij ‘Kosten’ voor het bedrag. U moet uw verklaring betalen bij de aanvraag. U kunt contant of met uw pinpas betalen.

Meer informatie

Op de website van het CBR vindt u meer informatie over de de Gezondheidsverklaring. U kunt de Eigen verklaring ook online aanvragen bij het CBR.