Veilige woonomgeving

We leven in een maatschappij waarin risico's bestaan. Ongevallen zijn niet altijd te voorkomen, maar we doen er alles aan om ze zoveel mogelijk te beperken.

Burgernet

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Of in de app via "Bel met de politie" knop.

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Preventiewoning inbraak

Een woninginbraak is voor de slachtoffers vaak stressvol. De politie doet er alles aan om zo’n misdrijf op te lossen en eventuele gestolen spullen terug te vinden. 

U kunt ook zelf eenvoudige maatregelen nemen om inbraak te voorkomen, zoals goed hang- en sluitwerk, het op slot draaien van het slot als u weggaat of gaat slapen, verlichting aan de voor- en achterzijde van uw woning, contact met de buren enzovoort. Kijk voor meer tips op onderstaande links:

Risicokaart

Ook in onze gemeente is een aantal risico's aanwezig. Het aantal risicovolle objecten in onze gemeente is klein ten opzichte van bijvoorbeeld steden met grote industrieën.

Raadpleeg de Risicokaart voor informatie en de locatie van risicovolle objecten. Het kan enige tijd duren voordat de Risicokaart geladen is en deze applicatie is minder toegankelijk voor mensen met een visuele handicap.

Voorbereiden op een calamiteit

Wat doet u als de stroom plotseling uitvalt? Bent u voorbereid? Overal in Nederland kan iets gebeuren. Ook bij u in de buurt. Lees hoe u zich kunt voorbereiden op een calamiteit.