Veilige woonomgeving

We leven in een maatschappij waarin risico's bestaan. Ongevallen zijn niet altijd te voorkomen, maar we doen er alles aan om ze zoveel mogelijk te beperken.

Burgernet

Een veilige gemeente: daar maken we ons allemaal sterk voor. In samenwerking met de politie, brandweer, Openbaar Ministerie en ondernemers werkt uw gemeente aan veiligheid en leefbaarheid. Maar de belangrijkste partner bent ú!

U kunt zelf een bijdrage leveren aan een prettige en leefbare woonomgeving. Meld u daarom aan voor Burgernet! Direct aanmelden kan via www.burgernet.nl of lees eerst de aanvullende informatie.

Preventiewoning inbraak

Een woninginbraak is voor de slachtoffers vaak stressvol. De politie doet er alles aan om zo’n misdrijf op te lossen en eventuele gestolen spullen terug te vinden.

U kunt ook zelf eenvoudige maatregelen nemen om inbraak te voorkomen, zoals goed hang- en sluitwerk, het op slot draaien van het slot als u weggaat of gaat slapen, verlichting aan de voor- en achterzijde van uw woning, contact met de buren enzovoort. Kijk voor meer tips op onderstaande links:

Risicokaart

Ook in onze gemeente is een aantal risico's aanwezig. Het aantal risicovolle objecten in onze gemeente is klein ten opzichte van bijvoorbeeld steden met grote industrieën. Raadpleeg de Risicokaart voor informatie en de locatie van risicovolle objecten. Het kan enige tijd duren voordat de Risicokaart geladen is en deze applicatie is minder toegankelijk voor mensen met een visuele handicap.

Voorbereiden op een calamiteit

Wat doet u als de stroom plotseling uitvalt? Bent u voorbereid? Overal in Nederland kan iets gebeuren. Ook bij u in de buurt. Lees hoe u zich kunt voorbereiden op een calamiteit.