Energieke acties in het najaar

Dit najaar organiseert de gemeente Heerde, in samenwerking Heerde Energiek en het Regionaal Energieloket, verschillende acties om inwoners te ondersteunen bij en adviseren over de verduurzaming van de woning. Op deze pagina zetten we de acties op een rij!

Telefonisch adviesgesprek voor verduurzaming van de woning

In samenwerking met het Regionaal Energieloket stelt de gemeente Heerde een aantal gratis telefonische energieadviezen aan ter waarde van €125,-. Daarbij helpt een onafhankelijk adviseur van het Regionaal Energieloket u met een plan op maat. Helemaal afgestemd op uw woning, wensen en budget. Een afspraak maken voor een adviesgesprek? Dat kan via de website van het Regionaal Energieloket.

Let op: het aantal beschikbare adviesgesprekken is zeer beperkt.

Informatieavonden over het verduurzamen van uw VvE

Uw gebouw energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken met hulp van VvE Belang. Stoom uzelf klaar voor het verduurzamen van uw VvE. Heeft u een moderner pand of al meerdere maatregelen getroffen, en overweegt u zonnepanelen te plaatsen? Dan is de informatieavond 'Zonnepanelen op VvE-daken' wellicht interessant voor u.

• Zonnepanelen op VvE-daken
    • Heeft u een moderner pand of al meerdere maatregelen getroffen, en overweegt u zonnepanelen te plaatsen? U wordt meegenomen in het traject van A tot en met Z.
    • Wanneer? 8 december 2022 om 19:30 uur

Om een verduurzamingstraject in te gaan, is mandaat nodig vanuit de ledenvergadering. Dat vraagt om een goed, concreet voorstel. De informatieavonden zijn een goede eerste stap. Deelname is gratis. Meld u direct aan.

Cadeaubon voor huurders ter waarde van € 60,-

De gemeente Heerde heeft gratis cadeaubonnen beschikbaar gesteld voor huurders. Met deze cadeaubon kunt u kleine energiebesparende producten aanschaffen, zoals LED-lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Meer informatie over (het aanvragen van) de cadeaubon vindt u op de website van het Regionaal Energieloket.

Let op: de cadeaubon kan tot en met 31 december 2022 worden aangevraagd. Deze actie geldt alleen voor huurders die nog geen cadeaubon hebben aangevraagd.

Quickscan (hybride) warmtepomp

Steeds meer inwoners denken na over een investering in een (hybride) warmtepomp. Bent u benieuwd of uw woning klaar is voor een hybride warmtepomp? Dan kunt u zich aanmelden voor een ‘Quicksan’, aangeboden door Energiecoöperatie Heerde Energiek. Zo komt u binnen twee weken te weten of uw woning al geschikt is voor een (hybride) warmtepomp of dat er eerst bijvoorbeeld nog (andere) isolatiemaatregelen getroffen moeten worden. U kunt zich aanmelden voor de quickscan op de website van Heerde Energiek.

Let op: aanmelden voor de quickscan kan tot 1 december 2022. De kosten voor de quickscan bedragen € 15,-.