Onderneming starten

U wilt een bedrijf starten, maar wat voor een bedrijf? Bij de start van een bedrijf komt veel kijken. Wat gaat u maken of verkopen en welke diensten gaat u leveren? Misschien heeft u wel een startkapitaal of starteruitkering nodig.

Ondernemersplein

Op Ondernemersplein vindt u veel informatie en een stappenplan om uw eigen bedrijf te starten.

Startversneller

De Startversneller is een programma voor mensen die serieuze plannen hebben om een bedrijf te starten, maar ook voor ondernemers die al zijn begonnen (maximaal 5 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel). Voorwaarde is dat uw bedrijf gevestigd is of wordt in de provincie Gelderland. Het programma is gericht op (het helpen bij) het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden, het attenderen op interessante bijeenkomsten en het uitbreiden van uw netwerk.

Voor meer informatie of aanmelden kijk op www.destartversneller.nl.

Kennispoort regio Zwolle

Komt u uit de regio Zwolle en wilt u een bedrijf starten? Dan helpt Kennispoort regio Zwolle u kosteloos verder. Wilt u bijvoorbeeld hulp bij de opstart van uw bedrijf? Hulp bij het schrijven van uw ondernemingsplan? Of hulp regelen van financiering? Kijk dan op de website van Kennispoort Regio Zwolle voor meer informatie.

Geldplan ZZP 

Bent of wordt u zzp’er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Met het Geldplan ZZP volgt u een stappenplan waarmee u systematisch en doelgericht uw geldzaken in beeld brengt. Zo vergroot u de kans op succes als ondernemer. Kijk voor meer informatie op de website van het Nibud.

Regionaal bureau zelfstandigen (Rbz)

Heeft u een uitkering en wilt u een eigen bedrijf starten? Of bent u net gestart met uw bedrijf maar lukt het niet om een inkomen te verdienen? Dan kunt u een beroep doen op verschillende Bbz-regelingen. Kijk voor meer informatie op de website van het Rbz.