Innovatie en duurzaamheid

 • Informatieplicht energieverbruik

  Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer-inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

 • Ondernemer en duurzaamheid

  Investeren als ondernemer in duurzaamheid loont, zowel in financieel als in maatschappelijk opzicht.

 • Kennispoort

  Kennispoort Regio Zwolle stimuleert en ondersteunt ondernemers bij de ontwikkeling van deze ideeën en helpt bij het op de markt brengen van innovatieve producten, diensten en processen die bijdragen aan het maatschappelijk en economisch versterken van de regio Zwolle.

 • Cleantech Regio

  De Cleantech Regio is een samenwerking van ondernemers, overheid, onderwijs en kennisinstellingen in het gebied van de Stedendriehoek. Binnen deze gemeenten werken we samen aan energieneutrale, afvalvrije en duurzame economie en samenleving.

 • Heerde Circulair

  We kunnen alle producten en grondstoffen hergebruiken als we ze goed scheiden en op de juiste plek verzamelen. Hier willen we in heel Nederland, en ook in Heerde, verandering in brengen. We willen ons inzetten voor een duurzame samenleving door middel van een circulaire economie.

 • Duurzaam Heerde

  De gemeente Heerde heeft klimaatbeleid en duurzame ontwikkeling hoog op de bestuurlijke agenda staan. Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties neemt de gemeente Heerde de verantwoordelijkheid om binnen enkele decennia energieneutraal te wonen en om ons duurzaam te verbinden aan de toekomst.