Innovatie en duurzaamheid

 • Ondernemer en duurzaamheid

  Bent u als ondernemer of maatschappelijke organisatie geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw pand te verduurzamen en kunt u hierbij onafhankelijk advies gebruiken? Neem dan contact op met de Energieke Regio.

 • Samenwerken aan een duurzame wereld

  Op het gebied van klimaat en energie staan we aan het begin van een grote verandering. Landelijk hebben we grote ambities. Die staan in het klimaatakkoord, dat op 28 juni 2019 door het kabinet werd gepresenteerd. Maar ook lokaal hebben we grote ambities. In 2050 willen we een klimaat-neutrale gemeente zijn. En in 2050 willen we 95% minder CO2 uitstoten dan in 1990.

 • Kennispoort

  Als ondernemer of bedrijf is het belangrijk om te blijven innoveren en vernieuwen. Omdat u eigenlijk nooit klaar bent, helpt Kennispoort bedrijven uit de Regio Zwolle hierbij.

 • Informatieplicht energieverbruik

  Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer-inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

 • Regio Stedendriehoek

  De Regio Stedendriehoek is een samenwerkingsverband van 8 gemeenten, namelijk Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Dit heet ook wel een gemeenschappelijke regeling.